leerlingen ichthus verhuizen jeugdcollectie

Onder een stralende zon hebben de leerlingen van de basisschool Ichthus in Lemele de jeugdcollectie van de bibliotheek naar hun school gebracht. Deze verhuizing was noodzakelijk in verband met de aankomende verbouwing van de bibliotheek. Gedurende deze periode wordt de jeugdcollectie in school geplaatst en kunnen de kinderen onder schooltijd boeken halen voor vrij lezen of voor het maken van een werkstuk.

Vele handen maken licht werk, dat was duidelijk te zien. In no time waren de boeken overgebracht en konden de kasten worden ingericht. Zo´n duizend boeken maakten de oversteek over het schoolplein. De meeste leerlingen zijn wel blij met een collectie zo dicht bij de hand. Luuk, Davy en Shenna uit groep vijf zien het helemaal zitten met de boeken in school. Als je zoveel boeken leest als Yur, kunnen er nooit genoeg boeken zijn. Ook groep zes is positief. Patricia, Ilse en Sterre vinden het maar wat makkelijk.

Nienke uit deze groep vindt de biebboeken veel leuker dan de boeken die al op school zijn. Een paar jongens uit deze groep zullen het uitstapje naar de bieb wel missen, even een frisse neus halen doen ze graag. De jongens en meisjes van groep zeven en acht kijken wat verder vooruit en vinden het wel erg jammer dat de bibliotheek na de verbouwing niet zo groot meer zal zijn. Ze vinden de bieb zoals die nu is erg tof, hoe zal het er straks allemaal uit gaan zien? Had er niet een verdieping op de bieb gemaakt kunnen worden? Zij moeten het eerst allemaal maar eens zien!

Donderdag 29 september komt voor het eerst de Bibliobus naar Lemele. Vanaf 14.30 uur staat de Bibliobus dan anderhalf uur bij het kerkgebouw De Schakel. Voor wie niet in de gelegenheid is om op dat tijdstip naar de Bibliobus te komen is er de mogelijkheid te lenen in Ommen. Ook kunnen de materialen telefonisch verlengd worden: 0529-452158. De uitleentermijn is voor de leners uit Lemele in deze periode standaard zes weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.