landstede bedankt rosengaerde met taart

De samenwerking tussen Rosengaerde en Landstede is vele jaren geleden gestart. Verschillende medewerkers van Rosengaerde zijn hun carrière indertijd als stagiair begonnen. Het was voor deze groep dan ook erg leuk om te horen dat zij nu net zulke inspirerende leermeesters zijn, als anderen jaren geleden voor hen waren.

Landstede stagecoördinator Thecla Overvelde bedankte niet alleen de medewerkers maar ook de bewoners en de cliënten. “Ook u wordt gezien als leermeester. U maakt de studenten direct wegwijs in hoe je zorg geeft. U geeft complimenten wanneer u tevreden bent en tips als u andere verwachtingen had. Leren in de praktijk, daar kan geen school tegenop.”

De studenten, die hun ervaringen mee terug nemen naar school, vertellen dat ze uitstekend worden begeleid bij Rosengaerde. “Ze krijgen alle kans om te leren, ze voelen zich welkom en er wordt geluisterd naar hun ideeën. Daarom hopen wij dat deze jarenlange samenwerking nog lang mag voortduren.”

Met deze woorden overhandigde Thecla Overvelde een doos gebakjes aan Dinand Smalbrugge, directeur Rosengaerde. Smalbrugge was verheugd over deze lovende woorden. “Ook wij zijn blij met de goede samenwerking. De leerlingen leren wat van ons en wij leren weer van de leerlingen. Het zijn onze toekomstige medewerkers dus we hebben elkaar nodig.”