laarhoeveruiters pakten groots uit

Door Erna Ekkelkamp –

“Het is moeilijk zonder Hetty”, vindt de huidige voorzitter Klaas Jansen. “Hetty deed alles, wist alles en kon alles. Wij hebben zo goed mogelijk geprobeerd om het net zo te doen als zij. Gelukkig hielpen ook haar man en dochter mee. Met ons allen hebben we het toch voor elkaar gekregen.” De Ommer rijvereniging bestaat slechts uit veertien leden, bijna allemaal afkomstig uit Dalfsen. Een kleine club, die een groots concours hebben opgezet, waar aan de start maar liefst 1250 paarden zullen verschijnen. “Het is een kleine, maar hechte club”, vertelt Jansen. “Maar we hebben handen genoeg, want we hebben er heel veel aanhang bij. Bijna ieder lid brengt een complete familie mee. En ook in de buurt zijn er veel mensen die het leuk vinden om te helpen.”

Sponsor Harold van Leussen van Toyota Nieuwleusen is ook zo’n familielid. Hoewel zijn moeder en zus enthousiaste amazones zijn, moet hij niet echt wat van paarden hebben. “Ik help zelf niet echt mee. Maar ik vind het wel heel knap dat ze met zo’n kleine groep zo’n groots evenement weten te organiseren. Daarom sponsor ik ze graag.” Het concours werd jarenlang gehouden aan het Ommerkanaal, maar is vorig jaar verhuisd naar het land van Jan Antonissen aan de voet van de Lemelerberg. Er waren dit jaar voor het eerst drie onderdelen toegevoegd aan het programma van de wedstrijddagen, namelijk het nationaal 1.40 meter springen en ZZ-Licht dressuur voor de paarden en voor de pony’s de Bixie, waarmee ook de hele jonge talenten die nog geen licentie bezitten, hun krachten kunnen meten in een concours.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.