Home / archiefcentraal / kom bij de bijen op bezoek

kom bij de bijen op bezoek

Een imker bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer op zondagmiddag 11 september van 13.30 tot 16.30 uur aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

Een imker uit Nijverdal is in het bezoekerscentrum aanwezig en vertelt over bijen en over het houden van bijen. Er is speciaal aandacht voor de verschillende soorten honing, bijvoorbeeld: heidehoning, raathoning en voor het slingeren van de honing. Wanneer de honing uit de bijenkast wordt gehaald zullen de bijen gevoerd moeten worden om een nieuwe wintervoorraad aan te leggen. Wil je weten hoe het voeren van de bijen gaat en wat ze te eten krijgen? Weet jij wat een ericaborstel is en een kolbapparaat?

Nieuwsgierig geworden kom dan kijken en luisteren naar de imker op zondag 11 september. Misschien is er ook een bijenvolk in een kijkkast aanwezig. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal, 0548-612711. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en andere activiteiten kijk op: www.staatsbosbeheer.nl en www.np-desallandseheuvelrug.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.