Home / archiefcentraal / kinderen voorbereiden op ingreep

kinderen voorbereiden op ingreep

Een digitaal fotoboek op de website van Isala kan ze daarbij helpen. Kijk hiervoor op www.isala.nl/kno

Momenteel vindt de toelichting op de operatie plaats via groepsvoorlichting op dezelfde dag van de ingreep in het ziekenhuis. Sommige kinderen hebben echter eerder behoefte aan informatie, bijvoorbeeld door eerdere ziekenhuiservaringen. De vereniging Kind en Ziekenhuis stelt dat kinderen het beste kunnen worden voorbereid door hun eigen ouders, omdat de informatie dan het beste wordt opgenomen.

In de digitale fotoboeken wordt de werkelijke ziekenhuissituatie met alle details goed weergegeven, waardoor kinderen veel herkennen op de dag van opname. Op de opnamedag wordt via groepsvoorlichting de informatie herhaald door de verpleegkundige en is er gelegenheid om te oefenen met het narcosekapje.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.