kinderen voorbereiden op ingreep

Een digitaal fotoboek op de website van Isala kan ze daarbij helpen. Kijk hiervoor op www.isala.nl/kno

Momenteel vindt de toelichting op de operatie plaats via groepsvoorlichting op dezelfde dag van de ingreep in het ziekenhuis. Sommige kinderen hebben echter eerder behoefte aan informatie, bijvoorbeeld door eerdere ziekenhuiservaringen. De vereniging Kind en Ziekenhuis stelt dat kinderen het beste kunnen worden voorbereid door hun eigen ouders, omdat de informatie dan het beste wordt opgenomen.

In de digitale fotoboeken wordt de werkelijke ziekenhuissituatie met alle details goed weergegeven, waardoor kinderen veel herkennen op de dag van opname. Op de opnamedag wordt via groepsvoorlichting de informatie herhaald door de verpleegkundige en is er gelegenheid om te oefenen met het narcosekapje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.