kinderboekenweek van start

In de nieuwe bibliotheek van Oudleusen wordt de kinderboekenweek uitgebreid gevierd.

Woensdag 5 oktober

9.15-9.30 uur : voorlezen peuters ‘Kikker is een held’ door Willy Dekker

9.40 -10.00 uur: voorlezen groep 1 en 2 ‘Kikker is een held’ door Willy Dekker

Woensdag 12 oktober 14.30-16.00 uur

Groepen 3 t/m 5: Superheldenspaaractie

Groepen 6 t/m 8: Vossenjacht met Superhelden en opdrachten door het dorp

Vrijdag 14 oktober

Vanaf 16.00 uur : Ruilbeurs Superheldenstickers

In de jeugdsoos wordt ’s avonds een heldenfilm gedraaid

In de andere bibliotheken van Dalfsen kunnen basisschoolkinderen ook hun superhelden sparen. Deze superhelden bewaar je natuurlijk in een mooi plakboek. Kinderen in het bezit van een eigen biebpas , kunnen dit plakboek in de Kinderboekenweek gratis ophalen. De plaatjes kunnen verdiend worden door mee te doen door de opdrachten op de stempelkaart te maken, zoals een masker maken, superhelden opsporen, filmpje kijken, superheld tekenen enz.

Kinderen die nog geen biebpasje hebben en ook graag superhelden willen sparen kunnen gratis lid worden van de bieb. Maar wacht niet te lang, want op = op! Daarnaast kunnen leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel Codewoord, een digitaal spel dat op de website van de Bibliotheek staat. Codewoord staat in het teken van Superhelden. Er worden vragen gesteld over verschillende helden. Helden uit boeken, films of verhalen. Kinderen verdienen door vragen juist te beantwoorden letters. Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.