kapster yvonne knipt op kinderopvang

Door Erna Ekkelkamp –

Het is volgens Yvonne ideaal: je vult een aanmeldformulier in en schrijft daarop welk kapsel je wilt voor je kind, eventueel voorzien van foto of plaatje. Je brengt je kind gewoon net als elke dag naar de opvang en krijgt het ’s avonds keurig gekapt mee naar huis. Een gat in de markt, je moet er alleen maar op komen. “Ik heb jaren gewerkt in kapsalons in Zwolle en Coevorden en knipte voor mijn werkgevers ook regelmatig in bejaardencentra. Toen ik zelf kinderen kreeg dacht ik: wat je voor ouderen kan doen, kan ook voor kinderen”, vertelt Yvonne.

“Op internet zag ik dat het in het westen van het land heel normaal is dat de kapper langs komt op kinderdagverblijven. Omdat onze oudste nu naar school gaat en ik liever wat dichter in de buurt wil werken, besloot ik hierover een balletje op te gooien bij Landstede Kinderopvang. Fenny Pieper was meteen enthousiast. Ze had zelf ook weleens met het idee gespeeld en vond het geweldig dat er nu een kapster op de stoep stond met hetzelfde idee.”

Na enige voorbereiding is de kapster kort voor de zomervakantie gestart met proefdraaien en dat beviel volgens haar van weerskanten prima. “Een groot aantal ouders was er die eerste keer bij en hebben aangegeven wel van de service gebruik te willen maken. De kinderen vonden het ook erg leuk. Vooral voor de kinderen die het normaal gesproken griezelig vinden om naar de kapper te gaan, bleek het een uitkomst. Want in hun eigen omgeving en omringd door hun groepsgenootjes vonden ze het eigenlijk wel interessant om geknipt te worden”, vertelt Yvonne.

Vanaf de zomervakantie knipt Yvonne iedere zes weken een week lang op Kwibus en op de BSO’s. Naast kinderen knipt ze ook volwassenen. Hiervoor komt ze naar haar klanten toe. “Dat scheelt reis- en wachttijd. Mensen kunnen bij wijze van spreken gewoon naar het journaal kijken terwijl ik ze knip”, lacht Yvonne. Zelf is ze blij met haar genomen stap. “Het leuke aan het kappersvak vind ik, naast het mooi maken van mensen, het persoonlijke contact dat je hebt met je klanten. Dat is al leuk in de kapsalon, maar bij mensen thuis is het toch anders. Ik kan daar echt van genieten.” Yvonne Bremmer werkt op maandag van 13.30 tot 22.30 uur, dinsdag van 9.00 tot 22.30 uur en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur. Andere tijden in overleg, 06 25412037.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.