johan van dientje van alles verzekerd

Er is echter een kleine minderheid die handwrijvend naar de bewolkte lucht heeft staan kijken, het kon hen niet hard genoeg regenen, zij hadden namelijk een “slecht weer verzekering” afgesloten. Dus een verzekering die geld uitkeert als je vakantie verregend is? Inderdaad. En ,Nederlands als we zijn, hopen we dan na afsluiten van de verzekering dat wel echt slecht weer wordt.

Ik zal het je uitleggen: Als je een verzekering afsluit stort je met z’n allen geld in een pot en als er iemand wat overkomt dan krijgt hij of zij geld uit deze pot. Leuk toch! Zou je denken, maar er zit een addertje onder het gras: Er gaat eerst nog het een en ander af van de premie. Zo betalen we met z’n allen de lease Mercedes, de Smart Phone, het maatpak en de Ipad van de verzekeringsagent. Dan is AEGON wel toe aan een nieuw kantoorgebouw, want van het oude zijn de plafonds wel wat laag. Na aftrek van de diverse bonussen en gouden handdrukken BLIJFT ER VAN IEDERE Euro nog circa 7 cent over om uit te keren.

Eigenlijk wel zonde dat je überhaupt nog moet uitkeren, daarom zijn er nog een aantal mensen in dienst om kleine lettertjes op te stellen, en anderen om m.b.v. die kleine lettertjes er voor te zorgen dat er niet uitgekeerd hoeft te worden. Het behoeft uiteraard geen nader betoog dat zij een bonus krijgen als er genoeg geld binnenboord blijft. Dus denk niet dat de schlemiel met de slecht-weer verzekering ook echt geld krijgt; vorige week vrijdag heeft de zon exact 11 minuten geschenen dus helaas volgens de polisvoorwaarden lid 14 sub 5…

De grote vraag is natuurlijk waarom is Nederland het zwaarst verzekerde land? Met andere woorden: Waarom zijn we zo gek? Ik heb er lang over nagedacht en het antwoord zit, vrees ik, in onze verjaardagsfeestjes… Wat is er namelijk aan de hand: Stel je zit op een feestje en je vertelt hoe je op vakantie bent overvallen en in je onderbroek 30 kilometer naar de camping terug moest lopen, of dat er een gele ringstaartknaagrat in de uitlaat van je auto is gekropen en de hele motor ontploft is, wat gebeurt er dan?

In ieder land ter wereld barst met uit in gelach of in gehuil van medeleven (afhankelijk hoe geliefd je bent). In Nederland niet. Hier stelt men 1 vraag: “JE WAS TOCH WEL VERZEKERD??” Dat was je natuurlijk niet, en je voelt hoe het gezelschap ongemakkelijk begint te schuiven bij zoveel onverstand. De gemiddelde Nederlander is namelijk verzekerd tot en met. Een Zorgverzekering voor je astmatische hamster, een Sneeuwzekerverzekering voor de wintersport, alle electronische apparaten 5 jaar verzekerde garantie en zelfs een verzekering tegen snelheidsbekeuringen.

Gevolg is natuurlijk dat je zoveel premie betaald dat er geen geld meer is voor leuke dingen. En tegen alle nare dingen ben jij verzekerd. Nu nog iedere dag een Prozacje en jouw leven verloopt iedere dag even gelijkmatig, zonder pieken of dalen, even vlak als ons eigen Nederland.

Driewerf NEEN!!!! Zeg ik je. Verzeker alleen wat je echt niet kunt dragen, huis hypotheek en ziektekosten. Stop met de Prozak, stook de uitgespaarde premies op aan leuke dingen, kietel jezelf, anders lach je nooit. En overkomt je eens iets wat je geld kost, slik een keer en bedenk dat je anders dit bedrag al drie keer had uitgegeven aan alle verzekeringen. Leef met pieken en dalen, en mocht je aandelen Nationale Nederlanden hebben, meteen van de hand doen, voordat iedereen dit heeft gelezen.

Johan van Dientje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.