invaller nieuwenhuis doet marienberg das om

Door eigen verslaggever

Waarom?: Zie boven- en onderstaand! Aan de overwinning van The Green Pride viel niets maar dan ook niets af te dwingen. Banthum (het is moelijk…….hahaha als een boer met kiespijn, eerlijk is eerlijk) was gewoon de betere en won dik verdiend op een zonnig Westerpark waar desondanks de zon gewoon blijft schijnen. De verliezers hadden weinig excuses, afgetroefd op eigen speelkaarten zonder roem in de hand. Zo klaar als een klontje!

Een compliment gaat uit naar de 63-jarige Hans Luiken, scheidsrechter van dienst. Hij trok geen enkele gele kaart in een tandenloze streekderby. Vanaf het eerste fluitsignaal was hij eigenlijk de beste man op het groene veld. Samen met de twee doelmannen kleurde hij nog een beetje de wedstrijd, helaas ‘at the end’ groenwit in plaats van het mooie rood zwart.

Keeper Karel Pullen, een dag eerder nog aanwezig op het huwelijk van moatie Jaap, keepte een puike wedstrijd en hield mede dankzij twee fantastische reddingen Theo de Lange en Rolf Hofsink van scoren af en gaf zo zijn team de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Zijn collega, Jelle Brinks, kreeg ook de credits en waardering en hield Banthum lange tijd van scoren af. Hij redde meer dan subliem op een 100% kans van Ronnie Hakkers. Met de lucht zwanger van weer een stijlvolle duik hield hij de come-back kid van de 0-1 af. Even later was hij volslagen kansloos op het tegendraads geschoten schot van invaller Hans Nieuwenhuis die in 81e minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. Haverkort gooide zijn geheime wapens Richard Buitenhuis en Roy Doek in maar de frisse wissels hadden amper hun positie verkend of goudhaantje Hans Nieuwenhuis kon weer de armen en met hem heel Banthum (PVD) de handen in de lucht steken, 0-2.

Neuh, Mainbarg begon niet goed aan de streekderby van het Oosten. Een tandenloze tijger die wel gromde maar nooit wist te bijten. Bergentheim leek lange tijd ook geen bres in de verdediging te kunnen slaan maar sloeg toe bij het sluiten van de markt.

Conclusie: een veel beter voetballend Mainbarg dan vorige week (kon bijna ook niet anders) maar om van dit Banthum te winnen had de moter harder moeten lopen als afgelopen zaterdag. Opstelling: Jelle Brinks, Michael Zweers, Erik Huibers, Arjan Peters, Ruud Woelderink, Kris Noeverman (86. Roy Doek), Marcel Bolks (80. Richard Buitenhuis), Niek Noeverman, René de Lange (75. Ruud Buitenhuis), Theo de Lange, Rolf Hofsink. Man van de Wedstrijd: Jelle Brinks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.