Home / archiefcentraal / inloophuizen estafette beter leven met kanker

inloophuizen estafette beter leven met kanker

Terwijl de hardlopers namens Wheel of Energy365 aandacht vragen voor ‘een beter leven met kanker’, draait het Wheel of Energy haar laatste radslagen. Het enorme ‘hamsterrad’ staat sinds 10 oktober 2010 voor de hoofdingang van Schiphol Plaza en wordt door lopers al bijna een jaar lang in estafettevorm in beweging gehouden. Dit initiatief van Richard Bottram van Stichting Marathon365 wordt na 365 dagen in het Weekend of Energy met verschillende activiteiten feestelijk afgesloten.

Richard Bottram

“Met Wheel of Energy365 wil ik groepen mensen in de strijd tegen kanker in beweging laten komen”, zegt Bottram. Zijn overtuiging is dat een krachtig leven met kanker mogelijk moet zijn voor iedereen die direct of indirect door deze ziekte getroffen wordt. De inspiratie voor deze strijd is ontstaan door de ziekte van zijn verloofde Elise. Zij overleed in 2005 aan longkanker. In 2006 startte Bottram het project Run against Cancer, waarbij hij gedurende één jaar dagelijks een marathon door 14 Europese landen liep. Als vervolg hierop wilde Richard een jaar lang dagelijks in het Wheel of Energy een marathon lopen. Helaas moest hij wegens privéomstandigheden na 281 marathons tijdelijk stoppen met lopen. Bottram: “Terwijl mijn vader na een uiterst slepend ziekteproces dit jaar overleden is, is er bij mijn moeder een ongeneeslijke vorm van borstkanker geconstateerd. Nu heeft mijn privésituatie méér dan alle aandacht nodig.” Het Wheel of Energy is dankzij de steun van andere hardlopers in beweging gehouden.

Ondersteuning aan inloophuizen

Stichting Marathon365 vraagt aandacht voor de noodzaak om kanker als levensbedreigende ziekte te bestrijden en mensen die leven met kanker en inloophuizen te ondersteunen. Een inloophuis is een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor mensen met kanker, partners, kinderen, familie, vrienden en nabestaanden. De inloophuizen bieden (psychociale) zorg aan mensen met kanker en helpen hen en hun naasten om beter met deze ziekte om te (kunnen) gaan. Dit alles om tijdens het verloop van de ziekte de eigen kracht te hervinden en aandacht te bieden. De centra zijn voor veel bezoekers een veilige haven in het roerige bestaan, dat ontstaat als de ziekte de kop opsteekt en doorloopt tijdens de behandelfase en de periode erna. Veel inloophuizen ontvangen geen structurele subsidie van de overheid en zijn voor het werk volledig afhankelijk van inzet en hulp van vrijwilligers en financiële steun van particulieren, bedrijven en fondsen zoals Stichting Marathon365.

Weekend of Energy 8 en 9 oktober

Terwijl de hardloopteams zwetend hun route naar Schiphol vervolgen, hopen wij je tijdens ons Weekend of Energy te mogen verwelkomen. Richard Bottram (marathonloper én ambassadeur in de strijd tegen kanker) loopt op de laatste dag van het project met nog 364 andere fanatiekelingen de Schipholloop: een symbolische loop van 7,5 km over en rond Schiphol. Daarna neemt hij tussen 14 en 15 afscheid van zijn ‘tweede huis’. Laten we met elkaar dit niet ongemerkt voorbij gaan. Dit alles om nog een keer samen voor een beter leven met kanker te strijden – cancer support matters! Voor het gehele programma kijk op www.wheelofenery.org

Wheel of Energy365 stopt, maar de strijd blijft (samen met jou) doorgaan!

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.