ik lekker fit gestart in ommen

Onder schitterende weersomstandigheden kon de stichting Vechtdalloopsportpromotie zondag jl. enkele honderden lopers ontvangen voor hun favoriete afstand. De loopfanaten konden kiezen uit een uitgebreid loopprogramma, dit alles vanaf een schitterende locatie op vakantiecentrum Besthmenerberg. Wandelaars hadden de keuze uit 10 of 25 km wandelen.

Voor wie dat allemaal niet snel genoeg ging waren er crosswedstrijden over een 5 km, 10 km, een heuse individuele tijdloop bekend uit de wielersport. Speciaal voor mensen met een beperking was er een zgn. G-loop over 1 km. Voor kinderen vanaf 12 jaar was er een wedstrijd over 2 km. Voor de jeugd t/m 12 jaar was er de “IK Lekker Fit Kidscross” over 1 km. Een initiatief van Sportservice Overijssel o.a. ondersteund door zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea.

Topatlete Marit Dopheide die onlangs Nederlands kampioene werd op de 400 meter, tevens gekwalificeerd voor Olympische estafetteploeg de 4 x 100 meter, was naar Ommen gekomen om het startschot te lossen voor de eerste IK Lekker Fit Kidscross. Na een proffessionele warming up van Marit werd het een prachtige strijd tussen deze jongelingen. Jesper Mulder ( Ruinerwold ), Marlot Bruggink ( Vriezenveen ), Kai Mulder ( Hardenberg )en Noelle Veneman ( Enschede ) waren de snelsten en ontvingen naast prachtige bekers als eerste winnaars van de IK Lekker Fit Kidsruns, een uitnodiging om deel te nemen aan de Ik Lekker Fit finale. Deze wordt gehouden in een vol atletiekstadion tijdens de FBK Games in Hengelo op 27 mei 2012.

De G-loop werd een prooi voor HAC atleten Anne Smelt uit Koekange en Irene Kamman uit Hoogeveen. Op de 2 km was Djurre Hoeksema uit Grolloo het snelst op het zware parcours. Hij finishte in 6.56 min. Bernice Meijer uit Nieuwe Pekela was de snelste dame in 7.44 min. Erwin Akkerman uit Meppel en Ilse Pullen uit Dedemsvaart, tevens lid van de plaatselijke atletiekvereniging ACO Ommen waren veruit de snelsten op de 5 km cross. De 10 km cross was een prooi voor Rijssenaar Leon Sanderman en Brigit Landewe uit Enschede.

Met als klapstuk van de dag, de individuele Tijdloop, werd deze sportieve loopdag afgesloten. Na afloop ontving de organisatie veel lovende kritieken en kan terugkijken op een zeer geslaagde loopsportdag. Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl .

Het volgende evenement van stichting Vechtdalloopsportpromotie is de Drameco Crosscup bestaande uit 3 wedstrijden. De eerste is de Ahlers Cross in Coevorden op 20 november. Voor meer informatie: zie www.vechtdalloopsportpromotie.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.