hummelhof viert haar bestaan met een boek

Kinderdagverblijf ’t Hummelhof bestaat twintig jaar. “Om dat te vieren, wilden we iets speciaals doen waarbij ‘onze’ kinderen een grote rol zouden spelen. Zo kwamen we op het idee een boekje te maken waarvoor de kinderen de verhalen en illustraties zelf mochten bedenken”, vertelt leidinggevende Margreth Kikkert. Het thema werd – heel toepasselijk – ‘feest’.

Margreth vervolgt: “Een tekstschrijfster heeft met de oudste kinderen drie verschillende onderwerpen besproken, per groep één. De kinderen vertelden, zij zette de woorden op papier. Zo ontstonden er drie mooie verhalen: ‘Het buitenfeest met beesten’, ‘Het sesamstraatpannenkoekentaartfeest’ en ‘Het superdansfeest met de verstopte prinses’. De allerkleinsten hebben een aantal bijpassende illustraties getekend en geknutseld.”

Eigen ‘ik’ ontplooien

“Het resultaat is een prachtig kunstwerk waarin de beleving van de kinderen echt te voelen is”, aldus een enthousiaste Margreth. Het maken van het boekje past bij Reggio Emilia: de pedagogische visie waarmee Landstede Kinderopvang werkt en die uitgaat van wie kinderen zijn en wat ze kunnen. “Deze visie is de afgelopen jaren steeds meer uitgewerkt en zichtbaar geworden binnen ons kinderdagverblijf. Ouders merken dat ook: zij zien dat wij hun kinderen ruimte geven om hun eigen ‘ik’ te ontplooien en kiezen daarom steeds bewuster voor onze opvang. Onze mooie locatie speelt daarbij ook een belangrijke rol.”

Prinsen en prinsessen

Naast de officiële presentatie van het boekje waren er nog veel meer feestelijke activiteiten voor de genodigden: ouders, medewerkers van Landstede Kinderopvang en natuurlijk alle kinderen. Ze kwamen verkleed als prinsen en prinsessen en werden ook als zodanig onthaald door de pedagogisch medewerkers. Ze konden zich vermaken op een springkussen, zich laten schminken en meedoen aan zumbalessen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.