Home / archiefcentraal / hoveniersbedrijf ed bijker wint hoofdprijs

hoveniersbedrijf ed bijker wint hoofdprijs

‘Het Zilveren Paviljoen’, een tuin waarbij een fusion tussen een Japanse Zentuin en een Hollands kustlandschap is verbeeld door het ontwerpbureau ‘Jacqueline Volker Lifestyle Adviseur’ in Hasselt en is aangelegd door ‘Hoveniersbedrijf Ed Bijker’ uit de Vinkenbuurt, kwam daarbij als winnaar van de hoofdprijs uit de bus.

Door ruim driehonderd vaklieden werden de deelnemende tuinen in het ‘Appeltern Tuinenfestival’ met als thema ‘Reflectie’ nog eens kritisch bekeken en beoordeeld. Voor ‘Het Gouden Potlood’ konden in drie categorieën prijzen in de wacht worden gesleept:

1) Interessantste materiaalgebruik;

2) Meest inspirerende tuin;

3) Het Winnende Ontwerp, de hoofdprijs, voor de tuin die er op alle denkbare punten uitspringt, qua idee, aanleg, verzorging, uitstraling.

Het winnen van de hoofdprijs van deze vakprijs door Jacqueline Volker is opmerkelijk: de van origine interieurontwerpster, met een passie voor tuinen, heeft zich nog niet zo lang geleden ook toegelegd op het ontwerpen van tuinen. “Juist met een kruisbestuiving tussen interieur en tuin, komt het tot verrassende en vernieuwende ontwerpen voor binnen én buiten,” zo luidt haar overtuiging. Die boodschap, mede zichtbaar in de tuin ‘Het Zilveren Paviljoen’, is ook begrepen door de branche. Alle vijftien tuinen van het spraakmakende Tuinenfestival met vernieuwende tuincultuur zijn nog te bewonderen tot en met eind oktober 2011 in ‘De Tuinen van Appeltern’.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.