historische kring beschrijft verleden grobbee

Diederik van Sonsbeeck dook in de historie van zijn familie en het familiebezit. Dat levert een boeiend artikel op over het voormalige Landgoed De Bese. Een weg en een huis ten noorden van de Hessenweg zijn de enige nog tastbare overblijfselen. Paul Jansen en Jan Sibelt hebben veel gegevens boven water gehaald over de molen van Jansen in Lemelerveld en en het molenaarsgeslacht Jansen.

Ook dit artikel bevat fraaie foto’s waaronder een luchtopname van het perceel van de molen en de latere maalderij. Over het oude Erve Baarslag in Oudleusen en haar bewoners en dan Derk Jan Goos in het bijzonder schrijven Willie van Oenen en Henk Baarslag. Derk Jan prijkt ook op de voorpagina. Ab Goutbeek vertelt in zijn bijdrage over de koedrift van Millingen. Wie wil weten wat dat is moet echt het artikel lezen. In de rubriek ‘Verleden en Heden’, een een oude én een actuele foto van café-restaurant Reimink in Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.