Home / archiefcentraal / herman opnieuw ingezet voor ms research

herman opnieuw ingezet voor ms research

Door Erna Ekkelkamp –

Nadat drie verslaggevers van de Stentor samen met Herman de Carbage Run volbrachten en daarmee de nodige euro’s bij elkaar crosten voor het goede doel, brachten ze de auto in de verkoop. Toen Ommenaar Gerrit Middelkamp die oproep zag, aarzelde hij geen moment en deed een bod. Hij is van plan om samen met Herman verder te strijden tegen MS, de ziekte die letterlijk en figuurlijk je zenuwen sloopt en waartegen nog steeds geen geneesmiddelen zijn gevonden. Middelkamp weet uit eigen ervaring maar al te goed wat MS betekent.

“Mijn vrouw lijdt al jaren aan deze aandoening. Ze zit inmiddels in een rolstoel en heeft veel zorg nodig. Daarom ben ik gestopt met mijn werk en ben ik nu fulltime mantelzorger”, vertelt hij. “Natuurlijk hebben wij de Carbage Run nauwlettend gevolgd, want wij realiseren ons als geen ander hoe hard het onderzoek nodig is. Toen ik zag dat Herman te koop kwam, besloten onze zoon Wiger en schoonzoon Roel hem te kopen en over een paar maanden mee te doen aan een autorallytocht van 2000 km door de sneeuw in Zwitserland, Italië en Oostenrijk.”

Alle opbrengsten van de actie van het team “Herman in de sneeuw” zijn bestemd voor Stichting MS Research. “Ik las dat het team van de Stentor 6525 euro heeft opgehaald. Wij proberen dit bedrag met onze actie te overtreffen. Het zou moeten kunnen lukken om in Ommen een groter bedrag voor de Stichting MS Research bij elkaar te krijgen”.

Om in Ommen meer bekendheid aan deze ludieke actie te geven, huurden Roel alias ‘Good’, Gerrit alias ‘Bad’ en Wiger alias ‘Ugly’ een kraam op de Festijnmarkt die op 2 september in Ommen werd gehouden. Hier gaven ze informatie over MS en konden bezoekers een wens op de motorkap van de Volvo schrijven. Verschillende bezoekers van de kraam hebben dit gedaan en de foto’s hiervan zijn terug te vinden op de website die het team inmiddels heeft gemaakt: www.hermanindesneeuw.nl.

Herman op TV

Het team uit Ommen doet volledig voor eigen rekening aan de autorallytocht mee. Alle opbrengsten van de actie komen ten goede aan het werk van Stichting MS Research. Om dit belangrijke werk van Stichting MS research te ondersteunen worden sponsorbedrijven gezocht. Ook particuliere giften zijn natuurlijk van harte welkom. Bedrijven die de actie sponsoren, krijgen een vermelding op de auto. De rit zal te volgen zijn via Vechtdal Centraal en Vechtdal Leeft TV. Het team is ook te volgen op twitter: @HIDS_carbagerun. Giften kunnen worden overgemaakt op bankrek. 49.41.716 t.n.v. Stichting MS Research, Vermeld hierbij de actie “Herman in de sneeuw”.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.