harp en orgeltalent in whz hal

Lennert werd geboren op 14 maart 1982 in Herkingen, een klein dorpje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Al op jonge leeftijd werd zijn interesse gewekt door het orgel. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 1998 studeerde hij bij diverse leraren. Vanaf september 1998 tot en met november 2002 studeerde hij bij organist Andre de Jager. Bij Cees het Jonk uit Woudenberg heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan het Chr. Alblasserdams Jongerenkoor Chaverim, het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland, Mannenkoor Tehillim en Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht en het Chr. Jong Mannnenkoor Jubilate uit Hendrik Ido Ambacht. Naast het dirigentschap is hij vaste organist bij een aantal koren uit de regio Dordrecht.

Als organist is hij verbonden aan de traditionele mannenzangavond, die gehouden wordt in de Grote Kerk van Dordrecht. Buiten Europa trad hij op in Israël. Van zijn hand zijn diverse bewerkingen voor koor, orgel en andere instrumenten verschenen.

Maria Knops-Baas werd geboren op 26 november in te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij harplessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Thans studeert zij bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids, waar ze op professionele wijze haar lessen volgt.

Maria geeft concerten door het gehele land, veelal in combinatie met Lennert. Zo geven zij elk jaar een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Maria heeft inmiddels een viertal cd’s, als duo met Lennert, op haar naam staan, getiteld, ‘Met Snarenspel en Orgel’ en ‘Lennert Knops en Maria Baas spelen bekende werken’ voor orgel en harp, de Psalmen cd ‘Die bij u harp de psalmen horen’ en Kerst met Lennert en Maria’.

Regelmatig verleent zij haar medewerking aan concerten en cd-opnames met koren en instrumentalisten. Achtereenvolgens bespeelde zij een Camac-hakenharp, een Camac-pedaalharp type Athena. Momenteel bespeelt zij een Salvi Diana, dit is een concertharp met een groot klankbord.

Vanwege de animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren bij Huetink via 0572-371838 of Boks via 038-4224079. De entree bedraagt 11 euro, per persoon, incusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.