Home / archiefcentraal / groots crossloopfestival in ommen

groots crossloopfestival in ommen

“We hebben 2 jaar flink geïnvesteerd in het evenement. We hebben deze opstartjaren vooral geluisterd naar de reacties van de deelnemers, dit gekoppeld aan onze eigen bevindingen en zo opnieuw gepuzzeld. Dit alles heeft geresulteerd in een prachtig uitgebreid en uitdagend loopprogramma dat iedereen die de loopsport beoefent wel iets te bieden heeft.” Het bestaande programma is uitgebreid met 2 prachtige wandeltochten van 10 en 25 km. Het unieke en alom geprezen Combiklassement dat voorgaande edities alleen gold voor deelnemers van de 10 km, is uitgebreid. Ook voor deelnemers aan de 5 km cross is dit jaar de gelegenheid om middels een individuele tijdloop opgenomen te worden in het Combiklassement. Zij kunnen dus ook 2x starten. Dit jaar is voor het eerst de G-loop van 1 km, speciaal voor mensen met een beperking in het programma opgenomen.

Hoofdsponsor Zilveren Kruis Achmea

Het enthousiasme en gedrevenheid van de bestuursleden, om mensen van alle niveaus in beweging te krijgen viel op. Hierdoor heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea zich gemeld als hoofdsponsor van het OCF voor een periode van 3 jaar. Ook de gemeente Ommen is enthousiast en verleent alle medewerking. Daarnaast hebben veel andere bedrijven zich als sponsor gemeld.

IK Lekker fit!? Kidsrun

Tijdens het Ommer Crossloop Festival vindt op 25 september de kick off plaats van de IK Lekker fit!? Kidsrun. Een initiatief van o.a. de FBK-Games dat voorkomt uit het project IK Lekker fit!? van Zilveren Kruis Achmea en Sportservice Overijssel, om de basisschooljeugd bewust te maken van het belang van een gezonde en actieve leefstijl. Dit gebeurt middels het lespakket Lekker fit! en vele binnen- en buitenschoolse activiteiten. Sinds 2009 draait IK Lekker fit!? op 11 basisscholen in Ommen. De Kidsrun is een nieuw element in het programma.

De kinderen krijgen loopclinics verzorgd door stichting Vechtdallooppromotie i.s.m. de gemeente Ommen op school ter voorbereiding op de deelname aan het OCF op 25 september. De IK Lekker fit!? Kidsrun betreft een reeks van loopwedstrijden in verschillende Overijsselse gemeenten. Alle winnaars worden uitgenodigd om op zondag 27 mei 2012 tijdens de internationale FBK-Games in Hengelo, in een vol atletiekstadion deel te nemen aan de finalewedstrijd van de IK Lekker fit!? Kidsrun van 1 km.

Het programma voorziet in alles: Een keur van loopevenementen op 1 dag, men kan kamperen of bungalow huren tegen een gereduceerd tarief, er is animatie, springkussens, clowns, het zwembad is gratis toegankelijk voor deelnemers, een pastabuffet en dat alles in een prachtige bosrijke omgeving van camping Besthmerberg in Ommen. Voor alle informatie: www.vechtdalloopsportpromotie.nl

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.