goud en jubileum vrijwillige thuiszorg

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg kreeg gisteren in Nijverdal het PREZO gouden keurmerk Informele Zorg. Directeur Ina Hoogsteder ontving dit goudomrande keurmerk uit handen van Jancor de Boer, directeur van Mezzo (landelijke koepelorganisatie voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg). De vrijwillige thuiszorg is de eerste organisatie (in Nederland) die dit keurmerk kreeg uitgereikt.

Een stralende Ina Hoogsteder: ‘Dit is de kroon op ons werk. In juni is de stichting door Perspekt (onafhankelijk bureau dat auditeert en keurmerken geeft) uitgebreid onder de loep genomen. We dachten aan zilver, maar het werd goud.’

Ook bestaat de vrijwillige thuiszorg in 2011 30 jaar! “Wat begonnen is als een enthousiaste groep mensen aan de keukentafel is in deze periode uitgegroeid naar een stabiele, degelijke en professionele organisatie. Het bestaansrecht van de organisatie, die werkzaam is in 10 gemeenten in Overijssel, is ruimschoots bewezen!”

De feestelijkheden werden bijgewoond door vele mantelzorgers, vrijwilligers, zorgvragers en netwerkcontacten. ’s Middags was er een onderhoudende lezing van Joop van Hezik. Ook de uitreiking van hét keurmerk vond ’s middags plaats. Bureau Bomert & Bomert, werkzaam in organisatiecultuur, zorgde met pakkende voorbeelden voor samenhang en verbinding.

Het avondprogramma was ontspannend, mét een glim- en een schaterlach. De enthousiaste musicalgroep ‘Stardust’ trad op; een spetterende voorstelling, waarvan iedereen genoot. De vrijwillige thuiszorg begeleidt en ondersteunt mantelzorgers en vrijwilligers. Er worden themabijeenkomsten, lotgenotencontacten en trainingen georganiseerd. Ina: “We werken zoveel mogelijk preventief, zodat de mantelzorger ontlast wordt en de zorg vol kan blijven houden. Het belang van de informele zorg neemt toe, zeker nu er behoorlijk bezuinigd wordt in de zorg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.