goud brons en uitval voor deltion rallyteam

Het team heeft de eerste plaats weten te bemachtigen in de A5 klasse en de derde plaats in de C8 klasse. De door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda World Rally Car is tijdens de een-na-laatste proeve in een greppel geraakt.

Het Deltion Rallyteam, onderdeel van de opleiding Motorvoertuigentechniek van het Deltion College, had net als vorig jaar samen met hoofdsponsor Schutte Informatisering en het Ministerie van Defensie een VIP-programma samengesteld. Voor dit VIP-programma waren diverse relaties van Deltion, Schutte en Defensie uitgenodigd. De relaties werden ontvangen in een VIP-tent op het serviceterrein in Rijssen.

Vervolgens stonden er op beide dagen pendelbusjes voor de relaties klaar voor een bezoek aan de proeven. Ruim 75 studenten van de opleidingen Artiest, Podiumtechniek & Audiovisueel, Transport & Logistiek, Beveiliging en Horeca hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het VIP-programma. Dankzij hun inzet is er een informatief en enerverend programma neergezet.

Tijdens de wedstrijd was er een belangrijke rol weggelegd voor de monteurs in opleiding van het Deltion College. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor het onderhouden van de drie rallyauto’s van het team: de Skoda Fabia World Rally Car, Nissan 350Z en de Chevrolet Kalos. Per rallyauto was er een serviceploeg van studenten en leraren samengesteld van de opleiding Motorvoertuigentechniek en de Defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap.

De wedstrijd begon goed voor de drie equipes van het Deltion Rallyteam. Na de eerste dag stonden de equipes op een goede uitgangspositie. Kevin Kooijman en Hans van Goor zijn als enige gestart in de A5 klasse. De wedstrijd verliep voorspoedig tot de laatste proeve. Tijdens deze proeve ging de ophanging van de versnellingsbak kapot. “We hebben de ophanging provisorisch kunnen maken en de finish gehaald!” aldus de trotse Kooijman.

Voor de equipe Bloemendaal/ Wissink verliep de wedstrijd erg goed. Bloemendaal: “Wij zijn zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Een prachtige rally, mooie proeven, gasten die hebben genoten, een 350Z zonder schade of defecten en een prima samenwerking.” Bloemendaal en Wissink gaan dan ook vol vertrouwen richting het Belgische St. Vith voor de laatste ronde van de Nissan 350Z Challenge.

De equipe Bolhaar/ Kamphuis moest het wedstrijdveld op het hoogtepunt verlaten. Bolhaar: “Dat was een zuur moment.” De equipe was formidabel van start gegaan op de vrijdag en begon dag twee als vijfde. “We reden uitstekende tijden en wisten de aansluiting met de kop te behouden, tot dat ongelooflijke moment.” Teleurgesteld legt Bolhaar uit wat er fout ging: “Ik gleed in een bocht net iets te ver door, richting een greppel. Die leek niet diep dus toen ik erin zat dacht ik er met veel gas weer uit te kunnen komen, maar helaas.”

Op 7 en 8 oktober verschijnt het team met de Nissan 350Z en Skoda Fabia World Rally Car aan de start van de East Belgian Rally in en nabij St. Vith. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de foto- en videoreportages van de wedstrijden staan op: www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl.

Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally). Het Deltion Rallyteam wordt naast het Ministerie van Defensie en Schutte Informatisering ondersteund door Aldiver, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, Hekon Valentijn, BioMCN, Automotive Pro, Salland Olie en Delta Press.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.