Home / archiefcentraal / gehandicapten en zieken komen in verzet

gehandicapten en zieken komen in verzet

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) houdt maandag 19 september een grootscheepse protestmanifestatie in Den Haag. Om duidelijk te maken dat chronisch zieken en gehandicapten door het kabinetsbeleid keihard worden getroffen. De CG-Raad roept iedereen op gezamenlijk de barricade op te gaan de 19de.

Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben te kampen met een chronische ziekte of een handicap. Door de bezuinigingen van het kabinet worden zij hard geraakt. Zo verliest 90% van de mensen hun pgb om zorg in te kopen. Het rugzakje voor zorgleerlingen verdwijnt. De eigen bijdragen voor bijvoorbeeld hulpmiddelen en medicijnen nemen toe. Het basispakket van de zorgverzekering versobert, en veel arbeidsplekken bij de sociale werkvoorziening verdwijnen. En net is bekend geworden dat het mes ook gaat in de tegemoetkoming voor hoge zorgkosten.

Stop de Stapeling

De stapeling van maatregelen heeft grote gevolgen. Voor veel mensen met een chronische ziekte of een handicap betekent dit minder inkomen, een verlies van zelfstandigheid en minder kans op werk of een fatsoenlijke opleiding. Meedoen aan de samenleving, waarop het kabinet zo hamert, komt erdoor in het geding. Dit wil de CG-Raad aan de kaak stellen tijdens de manifestatie, die niet voor niets Stop de Stapeling heet. De actie wordt in samenwerking met veel andere organisaties gehouden.

Gratis vervoer

De manifestatie gaat om 12 uur van start aan de Koekamplaan in Den Haag. De locatie kan nog wijzigen. Voor mensen die niet met het openbaar vervoer of met eigen vervoer naar Den Haag kunnen reizen, organiseert de CG-Raad samen met de Koninklijk Vervoer Nederland (KNV) gratis aangepast taxibusvervoer. Tot 5 september kunnen mensen zich hier voor aanmelden via de website.

Meer informatie over het programma, de uiteindelijke locatie en het vervoer is te vinden op www.cg-raad.nl. Hier kunnen mensen zich ook als vrijwilliger aanmelden om een handje te helpen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.