Home / archiefcentraal / geen sprake van dalfsen als zwolse wijk

geen sprake van dalfsen als zwolse wijk

Tijdens de avond van de dialoog op donderdag 22 september ging er een lichte schok door de zaal van het Witte Peerd in Nieuwleusen, toen Herman Odink de woorden sprak dat Dalfsen voor zijn part een wijk van Zwolle wordt. Hij kon daarmee niet op veel steun rekenen van het aanwezige publiek. Ook Burgemeester Han Noten deelde daarin zijn mening niet. Hardenberg en Ommen zijn, volgens de Burgervader, veel meer een plattelandsgemeente tot in verhouding met Zwolle, maar Noten bekende wel dat hij voor zijn ambtsfunctie zich wel veel op Zwolle richtte.

In het onderzoek naar de bestuurskracht van Dalfsen kwam de mogelijke ambtelijke en/of bestuurlijke samenwerking van Dalfsen met andere gemeenten aan de orde en hier richtte de discussie zich dan ook op. In het rapport staan geen conclusies, alleen bevindingen. En Noten wilde deze avond evenmin conclusies trekken. Ook een huwelijk met Staphorst zit er niet in. Al werkt Dalfsen wel samen met Staphorst en het Zwartewaterland. En uit de reacties van de zaal bleek dat men niet echt zit te wachten op een samenwerking met Ommen en Hardenberg. “Het gaat toch goed zo? Waarom dingen veranderen? Verpest het niet door er wat anders bij te halen.”

Uitgebreidere informatie over de avond van de Dialoog is hier te vinden.

Avond van de Dialoog op de agenda:

Woensdag 28 september, gemeentehuis Dalfsen. Aanvang: 20.00 uur

Donderdag 29 september, Hofje van Buisman Lemelerveld. Aanvang: 20.00 uur

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.