g voetbal in ommen van start

G-voetbal is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die moeilijk of niet mee kunnen doen met het reguliere voetbal, maar wel bijzonder plezier beleven aan het spelletje. “Het kwam allemaal ineens heel snel bij elkaar”, vertelt Ard Veurink, initiatiefnemer namens OZC. Ard is zelf vader van een zoon met een bepering. “Op Koninginnedag kwam ik Ronnie Huizing van OVC ’21 tegen op het feestterrein tegen achter de tent. “Weet je wat wij moeten doen? Voetbal voor gehandicapten starten”, zei ik volledig uit het niets. “Goed idee, gaan we doen”, was het antwoord van Ronnie en zo ging het heel snel.”

Op dat moment breidde Woonvorm de Esrand in Ommen, onderdeel van de Baalderborg Groep, uit. Daar komen onder meer cliënten uit Hardenberg te wonen, waar ze de nobele voetbalsport al beoefenen. “ Vanaf dat moment zijn we samen met de Baalderborg Groep en Stars (Stichting Aangepaste Recreatie en Sport) opgetrokken”, zegt Ard.

In een paar weken stond alles in de steigers nadat beide mannen hun lijntjes bij hun clubs hadden uitgegooid. Iedereen is welkom . Om het samenwerkingsverband tussen OZC en OVC’21 te benadrukken en zichtbaar te maken , krijgen de voetballers speciale tenues en afzonderlijk logo. De onthulling hiervan blijft tot de officiële startdag op 24september een goed bewaard geheim.

Deze dag zal er door de G-voetbal combinatie HHC en Hardenberg ’85 een demonstratie worden gegeven in wedstrijdvorm tussen 11.00 uur en 12.15 uur, waarbij ook de leden van G-voetbal Ommen mee kunnen doen. Op dit moment zijn er al twaalf aanmeldingen en een aantal belangstellenden die komende zaterdag bij de Kick Off komen kennis maken.

Ronnie Huizing is ook blij met alle support die hij krijgt. “Gemeente, middenstand en verenigingen werken allemaal mee. We hebben al een sponsor gevonden voor de kleding. Op dit moment hebben we negen vrijwilligers die op de trainingsavond en in het weekend de groep (en) gaan begeleiden. Deze vrijwilligers krijgen op 28 september een voorlichtingsavond aangeboden vanuit de Baalderborg Groep.”

De Kick Off in clubhuis ‘De Spil’ van OVC’21 begint om 10.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.