Home / archiefcentraal / eindelijk kabeltv in het vechtdal

eindelijk kabeltv in het vechtdal

De frequentie van Vechtdal Leeft TV op het analoge kabelnetwerk van Ziggo is te vinden op kanaal 7, frequentie 189,25 Mhz. Dit kanaal is te ontvangen (als men een Ziggo aansluiting heeft) in Beerzerveld, Lemele, Ommen, Ommen-Belmonde, Ommen-Kleine Wolf, Vilsteren, Stegeren, Witharen, Ankum, Dalfsen, Hoonhorst, Nieuwleusen en Oudleusen.

Vechtdal Leeft TV start als analoge zender, maar ook de mensen die digitaal kijken kunnen analoge tv ontvangen. Wanneer u een losse decoder gebruikt kunt u door de ‘loop’uitgang van de decoder te gebruiken uw tv naast digitaal ook weer van analoog te voorzien. Wanneer u een TV gebruikt met CI+ cam module, dan kunt u de analoge zenders afhankelijk van het type toestel vinden onder het knopje “analog” , ergens op nummer reeks boven de 1000, of ergens in de zenderlijst ATV. Dit verschilt echter per merk/type tv. U kunt hiervoor de handleiding van de tv raadplegen.

De programmering wordt langzaam opgebouwd. De eerste tijd zal Vechtdal Leeft TV vooral een kabelkrant zijn, met geschreven nieuws voorzien van foto’s. Wel probeert de redactie dagelijks een item te filmen en uit te zenden. Wanneer de redactie groeit, zullen ook de programma’s groeien. De redactie is dan ook dringend op zoek naar mensen die goed overweg kunnen met de videocamera en het leuk vinden om af en toe een filmpje te maken en mee te werken aan een regionale tv-zender in opkomst. U kunt zich hiervoor aanmelden via (06) 54 72 6565 of ernaekkelkamp@me.com

Nieuws en tips kunt u gewoon blijven mailen naar redactie@ommenleeft.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.