eef stel voorspelt goed rodeoweer nleusen

Door Nanda van Spijker – De autorodeo in Nieuwleusen vindt morgen, zaterdag 10 september, doorgang op basis van de weersvoorspellingen van Eef Stel, tuinder uit Dalfsen, die hobby-matig aan weersvoorspellingen doet. Bij het Mega Piratenfestival, waar hij al acht jaar gevraagd wordt voor zijn weersprognose, is zijn voorzegging altijd nog uitgekomen. “Ik heb het bijna nooit mis, op de lange termijn kan ik zo’n tien dagen van te voren het weer voorspellen,” zegt Eef Stel

Het rodeoweer voor morgen is erg belangrijk voor de ontwikkelingen op het Oranjeterrein. Errit ten Kate (Loonbedrijf ten Kate) en Martin Luinstra (Watermanagment Nieuwleusen) zijn druk met het preparen van het circuit. “Maandag hadden we alles onder controle, maar met die buien van dinsdag konden we woensdag weer helemaal overnieuw beginnen,” meldt Luinstra. De profetie van Stel geeft de doorslag om het hele gebeuren door te laten gaan. “Eef voorspelt dat het vandaag nog zal miezeren, morgen van tien tot vijf de zon gaat schijnen, met daarna wellicht kans op onweer.”, vertelt ten Kate. Zo niet, dan blijft het in ieder geval droog tot de avond rond negenen.

“Honderdvijftig deelnemers hebben zich hiervoor aangemeld, vooral voor de oud-veteranen is het van belang. In deze groep doen mensen aan mee die in al die jaren van het bestaan van de vereniging ooit hebben meegedaan. Het dorp kijkt hier naar uit, dat moet gewoon doorgang vinden,” vindt de loonwerker. Luinstra vult aan dat er zo laat mogelijk met het afgraven wordt begonnen. “Nu worden er gaten in de grond geboord, ik ben er niet bang voor, dat gaat wel lukken.”

Rutger van Dragt, deelnemer, hoopt inderdaad op mooi weer. De auto waarin hij sleutelt kan nog één keer meedoen. “Als bij een dreun de auto in mekaar zit, is het einde verhaal,” lacht hij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.