Home / archiefcentraal / doe mee aan de maand van de dialoog

doe mee aan de maand van de dialoog

Onderzoeksbureau presenteert rapport Bestuurskrachtonderzoek

Is Dalfsen als zelfstandige gemeente nu en straks in staat de wettelijke (extra) taken en de geformuleerde ambities kwalitatief goed uit te voeren? Die vraag wordt beantwoord in het rapport Bestuurskrachtonderzoek, dat maandag 12 september wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad en de medewerkers. In de afgelopen maanden heeft het bureau Partners & Pröpper gesproken met bestuurders en management van de gemeente Dalfsen zelf, met bestuurders van gemeenten uit de regio, inwoners (o.a. straatinterviews) en maatschappelijke organisaties.

Zij werden bevraagd over het functioneren van de gemeente en de bestuurlijke toekomst van de gemeente Dalfsen. Eigenlijk heeft er een soort van openbaar functioneringsgesprek plaatsgevonden. De resultaten daarvan liggen vast in het Bestuurskrachtonderzoek. Het rapport bevat geen conclusies over eventuele vormen van samenwerking.

Maand van de dialoog

Gemeenteraad en college willen, mede op basis van het rapport, een besluit nemen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Dalfsen. Bijvoorbeeld: Moeten we beter of anders gaan samenwerken met partners in de regio? Misschien ambtelijke organisaties laten fuseren? Of moet het zelfs komen tot een complete fusie met andere gemeenten? Maar ook: op welke taakvelden moet het bestuur meer of andere accenten leggen? Die discussie ligt nog helemaal open en raad en college willen graag in gesprek met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daarom wordt de maand van de dialoog georganiseerd: drie bijeenkomsten in Nieuwleusen, Dalfsen en Lemerlerveld:

21 september: ’t Witte Peerd, Nieuwleusen, aanvang: 20.00 uur.

28 september: gemeentehuis, Dalfsen, aanvang: 20.00 uur.

29 september: Zaal Reimink, Lemelerveld, aanvang: 20.00 uur.

Elke bijeenkomst start met een inleidende film, waarin het proces van het Bestuurskrachtonderzoek en de belangrijkste uitkomsten worden toegelicht. Vervolgens vindt aan de hand van enkele vragen het gesprek plaats, onder leiding van burgemeester Han Noten. Natuurlijk is er volop ruimte voor ieders inbreng.

Scenario’s

Op basis van de uitkomsten van het Bestuurskrachtonderzoek en de gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, zal het college enkele mogelijke bestuurlijke (samenwerkings)scenario’s ontwikkelen, waaruit de gemeenteraad in november een keuze maakt.

Meer informatie en achtergronden zijn te vinden op: www.dalfsen.nl/bestuurskrachtonderzoek

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.