dialysecentrum verwelkomt eerste clienten

Nierpatiënten in de wijde regio Vechtdal en Zuidoost Drenthe kunnen in het Dialysecentrum Hardenberg terecht voor het zuiveren van hun bloed. Het centrum gaat maandag 19 september van start met zes cliënten. Zij zullen hier driemaal per week een dagdeel doorbrengen. De cliënten kunnen ervoor kiezen om plaats te nemen op een stoel of in een bed. Zij worden in een heldere, met zorg ingerichte omgeving omringd door moderne behandelapparatuur. Ook staat hen multimediale apparatuur ten dienste om het verblijf zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken. Uiteraard staan professionele krachten hen terzijde voor deskundige en gastvrije ondersteuning.

Op termijn zal het Dialysecentrum plaats bieden aan ruim 50 cliënten. Het centrum verzorgt zowel hemodialyse (reinigen van het bloed met behulp van een kunstnier) als peritoniaaldialyse (reinigen van het bloed met behulp van het eigen buikvlies). Daarnaast herbergt het centrum een eigen predialyse-polikliniek, waar onder andere nefroloog (arts gespecialiseerd in nierziekten) en diëtist spreekuur houden.

Binnenkort zal het Dialysecentrum officieel worden geopend. Ook zal er nog een open huis komen voor iedere belangstellende.