deltion rallyteam met drie autos van de partij

Deltion beschikt sinds enkele jaren over een eigen Rallyteam en sinds een jaar over een eigen Autosportklas. Wat begon met het onderhouden van één rallyauto door studenten van de opleiding Motorvoertuigen is uitgegroeid tot een multidisciplinair Rallyteam, waar studenten van diverse opleidingen een bijdrage aan leveren. Schutte Informatisering is sinds enkele jaren sponsor van het Deltion Rallyteam en de jaarlijkse Hellendoorn Rally.

Het Ministerie van Defensie heeft vorig jaar een Skoda Fabia World Rally Car als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld, met als doel jongeren van diverse opleidingen zinvolle praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast zet het Ministerie van Defensie de rallyauto in voor het werven van studenten voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Bij deze opleiding worden studenten klaargestoomd voor een baan bij Defensie. De studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College verzorgen samen met studenten van de opleiding Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek het onderhoud van de drie rallyauto’s van het Deltion Rallyteam. Daarbij gaan ze mee met de grootste en bekendste rally’s van de Benelux, zo ook de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

Het Deltion Rallyteam is in Hellendoorn en omstreken met drie rallyauto’s van de partij, de Skoda Fabia World Rally Car, een Nissan 350Z en een Chevrolet Kalos. De equipes gaan de strijd aan in drie klasses. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis verschijnen met de Skoda Fabia World Rally Car aan de start in de hoogste klasse, namelijk de A8 Klasse. Dick Bloemendaal en Arjan Wissink komen met de Nissan 350Z uit in de C8 Klasse en Kevin Kooijman en Hans van Goor met de Chevrolet Kalos in de A5 Klasse. Nissan rijder Bloemendaal: “Prachtig om als team hier te zijn. De thuisrally is onze favoriet.” Bloemendaal en zijn vaste navigator Arjan Wissink kennen de omgeving goed. Bolhaar die vorig jaar negende werd, wil die score graag verbeteren en is erg gemotiveerd dat te doen. “Aan de auto ligt het nu niet meer, die is top! Ik zal dat laatste stukje op tafel moeten gooien om zo tot het beste resultaat te komen.”

Per rallyauto wordt een serviceteam van studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap en Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek aangesteld, die de equipes van technische ondersteuning voorzien. Naast deze studenten zijn er studenten van de opleiding Beveiliging, Horeca, Artiest, Podiumtechniek & Audiovisueel en Transport & Logistiek bij de Hellendoorn Rally aanwezig. Deze studenten leveren een bijdrage aan de totstandkoming van het programma voor de relaties van Defensie, Schutte en Deltion. De één verzorgt de catering, de ander het transport en weer een ander de beveiliging. Door mee te doen aan dit evenement doen de studenten op unieke wijze zinvolle praktijkervaring op.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally vindt vrijdag 16 en zaterdag 17 september in Hellendoorn en omstreken plaats. Het serviceterrein bevindt zich op de Morseweg 24 in Rijssen en is voor publiek toegankelijk. Op het serviceterrein kan uitgebreid kennisgemaakt worden met de deelnemende teams. Daarnaast is het serviceterrein de plek om alle rallyauto’s van dichtbij te bewonderen.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Schutte Informatisering, Aldiver, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, Hekon Valentijn, BioMCN, Automotive Pro, Salland Olie en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de foto- en videoreportages van de wedstrijden staan op: www.deltion.nl/rallyteam, www.youtube.com/rallyteamdeltion en www.deltionrally.hyves.nl. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#deltionrally).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.