de tuin in het najaar

Een aantal tips voor tuinierders.

De hovenier hoopt op een mooie nazomer, maar zon of geen zon, de tuin heeft in dit jaargetijde wel wat extra verzorging nodig. “In deze periode kan de tuin heel goed een najaarsbemesting gebruiken, ook is het de beste tijd om kalk te strooien op het gazon en over de vaste planten. Bovendien is het de periode om met name de bladverliezende bomen en heesters te snoeien”, vertelt hij. “En niet te vergeten: voor een bloeiende tuin in het vroege voorjaar moeten nu de bollen de grond in.”

Volgens de hovenier is najaar ook de ideale tijd om de tuin eens geheel of gedeeltelijk te veranderen. “Veel planten kunnen het best in het najaar worden verplaatst. Ook bomen kunnen nu uit de volle grond verplant worden.”

De tuin is volgens Hanewinkel het visitekaartje van het huis. Vanwege de malaise op de woningmarkt wordt het bij Tuinkeur aangesloten bedrijf regelmatig gevraagd om de tuin zo aan te passen dat een woning nog beter tot zijn recht komt, met als doel tot een sneller verkoopresultaat te komen. “Hoe mooi een tuin ook is, niet iedereen heeft de tijd en de mogelijkheid om wekelijks te tuinieren. We krijgen vaak de vraag om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk in te richten”, vertelt hij. “Dit om te voorkomen dat men vanwege het werk in de tuin het huis zou moeten verkopen, zodat men met plezier kan blijven wonen in plaats van te verkopen.” Voor het geval misschien dat mensen nog niet precies weten wat ze met hun tuin willen of wat de mogelijkheden zijn, kunnen ze bij mij terecht voor een vakkundig en creatief ontwerp en maak gratis een ontwerp en een offerte”, meldt Hanewinkel.

Kijk op www.hoveniersbedrijfhanewinkel.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.