Home / archiefcentraal / dag van de dialoog in dalfsen

dag van de dialoog in dalfsen

Door te praten met anderen, als mens tot mens, in een prettige en veilige omgeving ontstaat er meer begrip voor elkaar. Iedereen kan er aan meedoen. Oud of jong, of je elkaar kent of juist niet, een echte Dalfsenaar bent of import, of uit een andere cultuur afkomstig, al pratend en luisterend naar een ander ontdek je dat er veel overeenkomsten zijn. Je krijgt meer begrip voor een ander.

Op verschillende plekken in Dalfsen, Lemelerveld, Oudleusen, Hoonhorst en Nieuwleusen worden groepen samengesteld uit mensen, die mee willen doen en die zich hebben aangemeld. De gesprekken worden geleid door een gespreksleider, die er voor zorgt, dat alle deelnemers de ruimte krijgen om hun verhaal te doen . Een gesprek duurt twee tot drie uur. Deelname is gratis. Met een hapje en een drankje.

Door de gesprekken ontstaan er nieuwe verbindingen tussen mensen in onze gemeente en die kunnen leiden tot nieuwe inzichten, ideeën en plannen. Het wordt nog prettiger in de gemeente Dalfsen te wonen als je anderen wat beter kent.

De ervaringen van vorig jaar en van de deelnemers in andere steden in het land zijn heel positief. Elk jaar doen er meer steden mee. Dit jaar al 65. In de grote steden staan vaak al tientallen dialoogtafels en zijn er honderden deelnemers. Wil je meer weten of wil je meedoen kijk dan eens op de website www.dagvandedialoogdalfsen.nl of meld je aan bij Janneke Dijkhof via 06 11537675 en e-mail dagvandedialoogdalfsen@gmail.com

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.