Home / archiefcentraal / cultureel cafe opent met kunst en natuur

cultureel cafe opent met kunst en natuur

De tentoonstelling stelt de natuur op een specifieke manier centraal: natuur als een kwetsbaar gegeven in een wereldwijde jacht naar vooruitgang. Het onderwerp is in breed perspectief geplaatst. Het museum presenteert verschillende contrasterende visies op natuur, verbeeld door hedendaagse kunstenaars, afkomstig uit westerse en niet- westerse culturen. In haar verhaal zal mevr. Bremer-Cox ingaan op de verhouding van kunst en natuur. Zij zal een paar kunstenaars die meedoen aan de tentoonstelling extra in de spotlights zetten. Ook belicht zij kunstenaars, die al voor het Kroller Muller Museum een werk in de natuur of voor de natuur gerealiseerd hebben.

Windflower is de titel van de tentoonstelling, maar ook de titel van een werk van Ian Hamilton Finlay (1925-2006). Deze kunstenaar was filosoof, dichter, bezig met geschiedenis, landschap- en tuindesigner, een kunstenaar dus in de breedste zin van het word. Het beeldenpark van het Kroller Muller Museum heeft vijf werken van Finlay, die samen het kunstwerk “ Sacred Grove” vormgeven. Met deze Finlay zal de presentatie beginnen. Kunsthistorica Angeline Bremer-Cox is coordinator educatie en conservator van het Kroller Muller Museum. Zij heeft een eigen buro voor kunsteducatie in Arnhem.

De avonden van het Cultureel Café Dalfsen zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in het Pluspunt, Pleijendal 89 in Dalfsen. Aanvang is om 20.00 uur. Entree € 7,50. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten. Inlichtingen: cultureelcafedalfsen@gmail.com of via 0529 – 43 27 98.

Bij voldoende belangstelling organiseert CCD een ‘kunstbusrit’ om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.