Home / archiefcentraal / cultureel cafe dalfsen presenteert haar agenda

cultureel cafe dalfsen presenteert haar agenda

Kunst en Natuur

Angeline Bremer-Cox, kunsthistorica bij o.a.het Kroller Muller Museum voert iedereen op vrijdag 30 september in beeld mee over de tentoonstelling ‘Kunst en Natuur’ in het betreffende museum. Zij is een van de conservators, die deze tentoonstelling hebben ingericht. Ook ‘land art’ (ingrijpende, kunstzinnig bedoelde ingrepen in het landschap) krijgt de nodige aandacht. Bij voldoende belangstelling wordt er een kunstbusrit georganiseerd.

Ingeborg Brounts

Ingeborg Brounts is vrijdag 28 oktober om 19.30 uur met een avond over ‘Leven en carriere van Catherine Deneuve’ inclusief de film “Place Vendome”, een spannende en dramatische productie met Deneuve in de hoofdrol. Ingeborg Brounts woonde en studeerde enige jaren in Frankrijk (Parijs, Aix en Provence, Marseille, Besancon) . Zij verdiepte zich in filmkunde, filmhistorie en specialiseerde zich daarna in Franse en Mediterrane cinema. Sinds 1995 werkt zij als educatief medewerker bij filmhuis LUX in Nijmegen, dat met zes zalen zo’n 10.000 filmvoorstellingen per jaar doet. Arthouse Lux is in 2000 door Catherine Deneuve geopend. Let op de vervroegde aanvangstijd 19.30 uur, ivm inleiding + film.

Franse muzikale impressionisme

Marcel Zwitser, musicoloog, over ‘Het Franse muzikale impressionisme’ op vrijdag 25 oktober. Veel aandacht deze avond voor Claude Debussy en Maurice Ravel. Met name het baanbrekend werk van Debussy wordt vaak als de verbindende schakel tussen de traditionele klassieke muziek en de moderne 20-e eeuwse stijlen gezien. Het jaar 2012 is het Debussy-jaar.

Marcel Zwitser doceert muziek- en cultuurgeschiedenis aan o.m. de Schumann Akademie te Zwolle en publiceert in bijv. het muziekblad Luister en in het Ned Dagblad. Hij is een levendig en enthousiast verteller met veel gevoel voor anekdotes. Hij doorspekt zijn presentatie met muziekfragmenten en waar mogelijk met filmfragmenten. Mogelijk op 19 januari met de Kunstbus naar theater De Spiegel, waar het Orkest van het Oosten een speciaal concert geeft met werken van Debussy en Ravel.

Een avond in samenwerking met Brugconcerten op vrijdag 13 januari 2012. Het programma is nog niet rond, de datum en samenwerking staan wel vast. Deze bijzondere avond vindt plaats op een bijzondere lokatie, te weten de hal van het (nieuwe) gemeentehuis. Nader bericht volgt.

Le nozze di Figaoro

Ben Coelman over Mozart’s opera ‘Le nozze di Figaro’ op vrijdag 17 februari. Inmiddels is Ben Coelman een vertrouwde gast in ons Cultureel Café. Met zijn aanstekelijke verteltrant weet hij telkens opnieuw zijn gehoor even enthousiast te maken als hij zelf is. Cultureel Dalfsen is blij dat hij opnieuw naar Dalfsen wil komen.

Le nozze di Figaro is een van de beroemdste opera’s van Mozart, waarin knechten hun meesters de les lezen en waarin het liederlijk gedrag van graven en baronnen aan de kaak wordt gesteld; een opera bij uitstek over emancipatie en de eeuwige strijd tussen de seksen. Het verhaal in combinatie met de sublieme en geraffineerde muziek van Mozart doet menig kenner zeggen: dit is de beste opera aller tijden. Bij voldoende belangstelling gaat de Kunstbus op 27 maart naar Theater De Spiegel voor een uitvoering van deze opera door de Nationale Reisopera.

Klezmerorkest Freilach op vrijdag 13 april 2012. Afgelopen seizoen de absolute topper. Hun uitbundige muziek, gespeeld en gezongen met passie, hartstocht en weemoed, bracht de uitverkochte zaal tot groot enthousiasme. Kaarten zijn begin 2012 uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop. Begin januari wordt je daar nader geïnformeerd via de site van Vechtdal Centraal.

Let op!

Voor alle avonden geldt: Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal op de avond van de uitvoering (met uitzondering van 13 april), en kosten € 7,50 per persoon, per avond. Met ingang van dit seizoen kun je een passe-partout kopen. Daarmee heb je toegang tot alle avonden. De kosten bedragen € 37,50 met een voorstelling gratis. Het Pluspunt, Pleijendal 89 in Dalfsen. Aanvang is om 20.00 uur, let op: vrijdag 28 oktober begint CCD om 19.30 uur.

Bij vragen, suggesties of opmerkingen? Mail dan naar het nieuwe mailadres: cultureelcafedalfsen@gmail.com of bel met een van de werkgroepleden:

Greet Aafjes 0529-432798

Trudy de Jong 0529-432200

Bert Wijbenga 0529-431957

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.