cda stimuleert zelfstandig reizen

Het CDA draagt daarin het college op in samenwerking met MEE IJsseloevers ook in Ommen dit te gaan stimuleren.

Vanuit de volgende missie “MEE maakt meedoen mogelijk” en haar ideaal de inclusieve samenleving, waarin mensen met een beperking optimaal kunnen participeren is het project “MEE op Weg” gestart. MEE IJsseloevers doet dat samen met de gemeentes Kampen, Raalte en Twenterand. De CDA fractie ziet graag dat de gemeente Ommen zich daarbij aansluit.

De missie van MEE en in het bijzonder de doelstelling van het project sluit exact aan bij het gedachtengoed van het CDA; de inclusieve samenleving waarbij de eigen kracht van mensen met een beperking wordt versterkt. De huidige voorzieningen van reizen voor mensen met een beperking met het “speciaal” vervoer zorgt er enerzijds voor dat mensen dagelijks op de plaats van bestemming komen ; anderzijds zorgt deze “speciale” manier van vervoer voor apartheid. Dit project zorgt voor ontmoetingen; nieuwe ontmoetingen voor mensen met een beperking.

Het CDA wil met het meedoen aan dit project ook in Ommen deze groep mensen met een beperking maximaal hun mogelijkheden en talenten laten benutten. Dit project kan hen helpen om (nog) meer midden in de samenleving te kunnen staan. Niet het “systeemdenken en -handelen” van onmogelijkheden (dat kan hij toch niet) maar denken en handelen en mensen aanspreken op hun mogelijkheden. Dat geeft mensen meerwaarde in het leven en geeft nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.