bloemenpalet is van alle markten thuis

Door Nanda van Spijker –

In 2010 is Reina geslaagd voor haar opleiding Bloem binden bij de Groene Welle in Zwolle en dit jaar heeft ze zich verder kunnen profileren in de bruid- en grafwerken. “Het is voor mij bijzonder om bloemstukken voor deze gelegenheden te verzorgen. Ik kan daar veel gevoel in kwijt. Het ligt gevoelig, daarom is het voor mij heel belangrijk dat het geheel goed bij elkaar past. De bloemen en de tinten tezamen.”

Reina heeft altijd een speciale band met bloemen gehad. “Het werken met bloemen hoort bij mij. Na verloop van tijd wezen de mensen op mijn kwaliteiten en vroegen ze me: Waarom ga je er niet iets mee doen?” Dat heeft zich geresulteerd in het geven van workshops en binnenkort de bloemenkraam. “Zes keer per jaar geef ik een workshop met allerhande thema’s. Mensen hoeven zich niet voor alle zes tegelijk op te geven en het gebruik van de materialen zitten bij de prijs inbegrepen. Soms gebruik ik wel eens materiaal van een vorige workshop. Als de cursist deze thuis ook nog heeft staan van de vorige keer, scheelt dat aanzienlijk in de prijs. Ik heb nog plaats op dinsdagavond 27 en woensdagavond 28 september, en op dinsdagavond 4 en woensdagavond 5 oktober zijn er nog plekken vrij.”

De bloemenkraam is een nieuwe stap voor haar. “Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat het een beetje gaat lopen. Aan de kraam zal het niet liggen, want die wordt door mij gezellig aangekleed. Het is de bedoeling dat de bloemstukken die ik ga verkopen al zoveel mogelijk thuis ga maken, terplekke is dat een beetje lastig, maar met een boeketje zal het wel lukken.” Ook is via haar website mogelijk om bloemstukken te bestellen.

Ideeën voor workshopthema’s zijn er genoeg en elke keer verschillend. “Het idee wordt altijd weer anders dan ik in eerste instantie had bedacht, maar het belangrijkste is om je ogen goed de kost te geven. Ik heb een prettige tijd op de Groene Welle gehad, en nu merk ik dat het kennen van de Latijnse bloemennamen belangrijk is. Zodat wanneer ik iets bestel, ik dan ook de juiste kleuren geleverd krijg. Belangrijkste voor mij is dat het goed komt. Daar ga ik voor.”

Bloemenpalet Reina Marsman, Meesterserf 8 in Dalfsen. Informatie over het volgen van workshops en/of het bestellen van bloemstukken zijn te vinden op www.bloemenpaletdalfsen.n l of via 06-30744032 of 0529-435344 en reinamarsman@hotmail.com .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.