bibliotheek lemele in de steigers

In de Bibliotheek aan de Kerkweg in Lemele gaat een flinke metamorfose plaats vinden. Kinderopvang Speelwerk en Bibliotheek krijgen straks beiden ruimtes in het gebouw. Daar is een grondige opknap en restyling voor nodig zodat begin 2012 een frisse start kan worden gemaakt.

Per 1 oktober moet het gebouw daarom kaal opgeleverd worden. Dat houdt in dat op donderdag 22 september de laatste uitleen voor de verbouwing zal plaats vinden. De bibliotheek is die dag op de normale tijden geopend. Maandag 26 september is de bibliotheek gesloten, dan worden de systemen afgekoppeld. De rest van die week worden boeken en meubilair verhuisd. Een deel van de jeugdcollectie wordt in basisschool Ichthus geplaatst. Kinderen en leerkrachten kunnen op die manier dagelijks bij de boeken. Maandag 26 september, 13.00 uur, komen de leerlingen van de Ichthus de boeken zelf ophalen in de bibliotheek.

Vanaf donderdag 29 september komt wekelijks de Bibliobus naar Lemele. De bus neemt tijdelijk de uitleenfunctie van de bibliotheek over en staat dan van 14.30 uur tot 16.00 uur in het centrum van Lemele. Alle leners van Lemele kunnen in de bus terecht. De uitleentermijn van de materialen is zes weken en men kan extra boeken meenemen. Ook kan men reserveringen bij de bus afhalen. Boeken die voor 29 september in de bibliotheek geleend zijn, kunnen in de bus worden ingeleverd. De leners uit Lemele kunnen ook in de hoofdvestiging in Ommen (0529-452158) terecht. Ook daar kunnen ze extra boeken meenemen en geldt een uitleentermijn van zes weken.

De Bibliotheek probeert de overlast door de verbouwing zo minimaal mogelijk te houden. Helaas valt er niet helemaal aan te ontkomen, voor de klanten zal het hier en daar behelpen zijn. De komst van de Bibliobus zorgt in ieder geval voor de mogelijkheid om, ook tijdens de duur van de verbouwing, gewoon in Lemele voor boeken en andere materialen terecht te kunnen. De ontwikkelingen rond de verbouwing zijn hier op internet te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.