asc62 niet mooi wel effectief

De thuisploeg leek het eerste kwartier nog aan het veld te moeten wennen want in korte tijd doken de gasten uit Nijverdal een aantal keren gevaarlijk op voor doelman Jan Westerman. Met hulp van zijn verdediging werd tot driemaal toe de bal op de lijn gekeerd. Daarna verplaatste het spel zich meer naar het middenveld waar aan beide zijden veelvuldig balverlies werd geleden en de ploegen nauwelijks tot vloeiende aanvallen kwamen. Des te verrassender was dan ook de voorzet van de teruggekeerde John Sanders die door Art Slot achter de doelman werd gewerkt.

Tien minuten later gooide ASC met een nieuwe opleving het slot op de spreekwoordelijke deur. Ditmaal in een mooie aanval die vanuit de verdediging bij Jan Ewout ten Brinke en Floris Meerveld begon. De op rechts aangespeelde Ard Slot bracht daarna de sprintende Chiel Pasman perfect in stelling waarop Pasman de uitkomende doelman met een lobje passeerde.

Het verdere verloop van de wedstrijd was matig. SVVN bleek niet bij machte druk te zetten en ASC drong niet verder aan. Diep in de tweede helft brachten de trainers hun wissels waarna SVVN nog een paar kansen kreeg die echter knap door Westerman werden gered. De ingevallen Raphael Visscher stichtte voor ASC op rechts nog wel af en toe gevaar. Dat betaalde zich uit in blessuretijd. Uit een inworp zette hij de bal op maat voor aan Pasman die niet aarzelde en met een mooie volley de bal in de touwen joeg.

Volgende week staat de kraker uit tegen “Dalfsen-Noord” (Nieuwleusen) op het programma. Zij zijn nog puntloos en zullen dat zeker thuis willen rechtzetten. De mannen van Freddy Smit weten dus wat hen te doen staat deze week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.