Home / archiefcentraal / asc62 doet goede zaken

asc62 doet goede zaken

Het team van Freddy Smit lijkt nog steeds zoekende naar een vast spelpatroon. Het combinatiespel stokt te regelmatig al in de vroege opbouw waardoor het publiek een rommelige wedstrijd kreeg voorgeschoteld. De spelers uit Vroomshoop wisten elkaar beter te vinden. Des te verrassender was het dan ook dat een scherpe John Sanders het eerste de beste verdedigingsfoutje direct meedogenloos afstrafte. De gasten echter lieten het er niet bij zitten en kwamen enkele malen voor het doel van ASC maar gevaarlijker dan een kopbal op de paal kwamen ze niet.

Daarna zakte het spel van beide kanten terug op het middenveld zonder echte doelkansen. Na rust begon ASC meer op de bal te jagen wat al snel effect had. Jan Willem van Veen onderschepte op het middenveld de bal en haalde met een lange rush de achterlijn en leverde een perfecte voorzet af waar de inlopende Floris Meerveld alleen zijn schoen maar tegen hoefde te zetten voor de 2-0. Daarmee werd de wedstrijd in het slot gegooid. Vroomshoop was niet meer bij machte gevaarlijk te worden voor het doel waardoor ASC de resterende speeltijd vrij eenvoudig leek uit te kunnen spelen.

Het venijn zat echter in de staart toen vijf minuten voor tijd een vrije trap over de Dalfser muur onhoudbaar voor keeper Jan Westerman in het doel verdween. De gasten zetten nog eenmaal aan voor de gelijkmaker maar ASC wist met af en toe kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. Met deze overwinning stijgen ze naar de vijfde plaats. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen het als derde geklasseerde Gazelle Nieuwland op het programma. Dan zal moeten blijken in hoeverre ASC progressie maakt.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.