Home / archiefcentraal / appels gezocht voor vechtdalappelsap

appels gezocht voor vechtdalappelsap

Het was een rare zomer. Ondanks de vele regen, vallen de appels die normaal gesproken pas in oktober rijp zijn, nu al vanaf de bomen. Daarom wordt er deze week al gestart met het inzamelen van appels voor de Vechtdalappelsap, een project van Boerderijwinkel De Groene Marke in Ommen en streekproductenwinkel De Baander in Hardenberg.

Een aantal jaren geleden namen zij het initiatief om gezamenlijk Vechtdalappelsap op de markt te brengen. Iedere appelbomenbezitter uit het Vechtdal kan daaraan actief bijdragen. Alle appels worden gezamenlijk verwerkt en gebotteld, waarna de inbrenger tegen kostprijs de helft van zijn appels weer kan ophalen in de vorm van flessen sap. Om het project te kunnen bekostigen wordt het resterende sap onder andere verkocht in de Baander en de Groene Marke. Alle rassen appels zijn bruikbaar, want hoe groter de variatie, hoe lekkerder het sap. Wie bij wil dragen aan de productie van puur Vechdalappelsap kan zijn of haar appels vanaf deze week schoon en onbeschadigd inleveren bij de Varsenerhof, familie Grootens, Emslandweg 6 Ommen en bij de familie Scholten, Zandeinde 8, Lemele.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.