Home / Ankum / ankum trapt af voor maisfeest

ankum trapt af voor maisfeest

“Het is elk jaar weer een uitdaging om het voor iedereen gezellig te maken”, aldus Martien, “De vrijdagavond is altijd echt een oer-Hollandse avond die veel al word bezocht door de Dalfsenaren zelf”.

De piraten liefhebbers kunnen zich dit jaar ook uitleven op de vrijdagavond, want deze avond staan de

DJ’S van Station MAD op het podium. Dit station is vooral bekend bij alle lief hebbers van het Nederlandstalige lied. De tent is deze avond geopend vanaf 21:00 uur, en de entree is gratis.

“De zaterdagmiddag is voor ons altijd de mooiste dag van het Maisfeest, want dan vind de Maisvolleybal

weer plaats”, aldus Jan Willem. “Ook dit jaar hebben de dames Dea Lindeboom en Natalie Kiewiet weer een leuke poule indeling kunnen maken. We hebben voorgaande jaren altijd veel geluk gehad met het weer, en hopen dat ook dit jaar weer te hebben. Want zeg nu zelf, zomer hebben nog niet gehad”, aldus van Leussen.

Op deze middag strijden 24 teams om de fel begeerde wisselbokaal, die de laatste jaren altijd nog naar de ‘Kroepers’ uit Vilsteren is gegaan. Ook dit jaar zijn ze er weer bij om de bokaal te verdedigen, en dagen dus ook iedere tegenstander weer uit om de strijd met ze aan te gaan. Deze middag begint om 13:00 uur, de teams moeten zich melden tussen 12:00 uur en 12:30 uur. Voor de kinderen is er deze middag een springkussen en ook de ijsco kar is aanwezig.

Zaterdagavond gaan om 21:00 uur de deuren open voor het grote Maisfeest. Deze avond word verzorgd door de Band Kabaal. “Of Kabaal nu in een klein zaaltje, in een grote feesttent of in de buitenlucht speelt, er wordt een pasklare show neergezet waarbij de muziek wordt afgestemd op het alom aanwezige publiek,” vertelt Ekkelenkamp, “Het repertoire kenmerkt zich door een breed scala aan populaire feest- en rocknummers vanaf de jaren ´60 tot en met heden: van The Beatles tot Robbie Williams, van Rowwen Heze tot U2 en bijna alles wat daar tussenin zit. Stevige gitaarpartijen worden afgewisseld met gevoelige accordeonklanken. Onder het credo “volle tenten en lege vaten” is er voor alle boeren, burgers en buitenlui wat wils”. De pauzes worden net als andere jaren weer opgevuld door DJ Wim Brouwer.

Zondagmiddag is er dit jaar een fietstocht vanaf 13:00 uur. Vanwege door het slechte weer werd vorig jaar de fietstocht afgelast. De organisatoren hopen dit jaar op goedgezinde weergoden. Afsluitend is er een Klikjesmiddag in de tent met muziek voor jong en oud. De middag sluit om 18:00 uur. Voor meer informatie kun je kijken op www.maisfeest.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.