Home / archiefcentraal / anika rabbers mag gratis haar auto wassen

anika rabbers mag gratis haar auto wassen

Het juiste antwoord was 480 liter per wassing en de winnares Anika Rabbers reageerde verheugd op haar prijs van een jaar gratis auto wassen: “Ik ben net met zwangerschapsverlof dus een jaar lang gratis auto wassen komt dan wel héél goed uit”.

Tijdens de beurs was er veel belangstelling voor de winterbanden. “Omdat wij bij diverse leveranciers de prijzen opvragen kunnen wij de winterbanden zéér scherp aanbieden. Doordat de prijzen schommelen (vraag en aanbod) kunnen wij de aangeboden prijzen 14 dagen garanderen,” meldt Zieleman. Beursgangers namen een kijkje in de digitale showroom, waar 130 auto’s stonden. De getoonde film bracht 25 jaar Autobedrijf Wout Zieleman in beeld.

“De meeste bezoekers op onze stand hebben deelgenomen aan de prijsvraag hoeveel liter water per wassing wordt gebruikt in ons CarWash Center wanneer men kiest voor programma 3plus SuperCarWash behandeling en velgen.” Zieleman verklaart het wasprogramma en waterverbruik: “Hogedrukreiniger velgen, wielkasten, dorpels, bodem en de zijkanten. Dat is 220 liter en dit water word hergebruikt. Daarna begint het wassen, het aanbrengen van een waxlaag, het afspoelen en wordt er een drooghulp over de auto gespoeld voor een beter droog resultaat. Dat is 260 liter, totaal dus 480 liter.”

Na veel denkwerk kwamen de meeste mensen tot een totaal van 5 tot 150 liter water, uitschieters niet meegerekend. Na het één en ander te hebben uitgelegd, was de algemene reactie, Zóveel water?!” Maar ja, we willen géén krassen, dus geen zand tussen de borstels en de auto, 220 liter water wat weer hergebruikt wordt. De auto heeft dan nog maar 10 meter afgelegd, dan volgt er nog 10 meter voor het wassen en 5 meter voor het drogen, in totaal 260 liter,” aldus Zieleman. 220 Liter wordt hergebruikt, gereinigd door bezinkputten. Verder wordt 280 liter water 53 meter uit de grond opgepompt, gerecycled en opgeslagen in één van de drie putten van 5000 liter.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.