Home / archiefcentraal / alzheimer cafe in dalfsen

alzheimer cafe in dalfsen

A

Programma

Op 19 september is het thema ‘Hulpmiddelen’. Roelie Cazemier zal vertellen over hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden in de zorg voor en in de omgang met mensen met een vorm van dementie. Roelie is werkzaam als hulpmiddelenconsulent bij Carinova Meerzorg Thuis en komt veel bij cliënten en mantelzorgers thuis. Hulpmiddelen waar aan gedacht kan worden zijn onder andere een bed dat zeer laag geplaatst kan worden in verband met veiligheid, huiselijke electronica (domotica).

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd/is mogelijk gemaakt door: Alzheimer Nederland, de gemeente Dalfsen, Carinova Steunpunt Mantelzorg, St. Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Werkgroepen Mantelzorg Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen, St. Welzijn Ouderen Lemelerveld en Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen. Algemene informatie over dementie en informatie over spellen, boeken en prenten zal aanwezig zijn op onze foldertafel.

Informatie

Voor informatie kun je terecht bij Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, L. Koerhuis, 0548 – 63 88 30 Carinova Steunpunt Mantelzorg, 0900 86 62 (lokaal tarief). Het volgende Café is op maandag 17 oktober.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.