Home / archiefcentraal / zigeunerkapel op huis den berg

zigeunerkapel op huis den berg

Stichting Landgoedconcerten Dalfsen houdt 20 augustus een openluchtconcert op het terrein van het Landgoed Huis Den Berg aan de Heinoseweg in Dalfsen. Tijdens dit concert kun je genieten van Zigeunerkapel “Tzigane”. De groep bestaat uit Utrechtse studenten, die in 2010 een Koninklijke onderscheiding kregen.

Tzigane was de eerste groep die zigeunermuziek in Nederland ging spelen. De optredens beperken zich niet tot Nederland. De groep heeft al vele reizen in Europa en daarbuiten gemaakt. Onderweg naar Hongarije deden ze in 2006 slot Feistritz aan en volgden masterclasses bij de wereldberoemde primács Puka Károly. Tzigane kreeg onder andere les van de bekende zigeunerjazz-koningen “De Basily’s.

Het programma bestaat uit een mix van traditionele zigeunermuziek, waaronder rubato’s, estans en csardassen uit Hongarije, Roemenie en Rusland. Daarnaast worden ook zigeunerjazz-nummers, tango,’s en enkele walsjes ten gehore gebracht. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Rabobank Vaart en Vechtstreek en de Gemeente Dalfsen.

Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.15 uur kun je vast een kopje koffie komen drinken. Kaarten (á 10 euro) zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV Dalfsen en Zwolle en bij aanvang van het concert. Voor meer informatie kun je bellen naar 0529 433281 of 0529 432186.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.