zevende bissinghdag hart van ommen

“Het is goed te beseffen, dat er nog veel landen zijn waar mensen het minder hebben dan in Nederland”, zegt Frans van der Mooren van de raadswerkgroep Ommen Millenniumgemeente. “Onze gemeente doet weliswaar niet aan ontwikkelingssamenwerking, maar maakt haar bevolking wél bewust van de wereldwijde armoede en andere problemen. Op deze dag tonen wij onze betrokkenheid bij mensen die daar mee te maken hebben. Ook geven wij organisaties een kans om zich bekend te maken bij de bezoekers van de Ommer Bissingh. Het initiatief voor deze dag komt van wethouder Ko Scheele, die het Bissinghbestuur enthousiast heeft gemaakt.”

De Markt, het Kerkplein en het stadscentrum vormen tijdens ‘Hart van Ommen’ het decor voor allerlei kraampjes van organisaties en bevolkingsgroepen. Ook presenteren organisaties als Stichting Hope and Dreams uit Hardenberg en Stichting Good Hope uit Ommen zich. Naast deze organisaties schildert de van oorsprong Tataarse tekenaar Azat Malik uit Ommen samen met vrijwilligers en publiek allerlei millenniumonderwerpen. Verder is er een grote variëteit aan multiculturele kunst, kleding en muziek te bewonderen en kunnen de bezoekers zelf deelnemen aan djembee sessies.

Café de Herberg heeft jarenlang benefietconcerten georganiseerd voor het goede doel. Na het overlijden van Hans Mulder kreeg het benefietconcert zijn naam mee. Het gezellige café heeft ook tijdens ‘Hart van Ommen’ leuke activiteiten op het Kerkplein bedacht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede doelen. Bezoekers kunnen die dag meedoen aan wedstrijden biertappen en bierschuiven en een oberrace.

Tijdens deze Bissinghdag vindt er geen Bissingh Bus Tour plaats.

Afsluiting Bissingh 2011

De sluiting van de Bissingh 2011 is op de Bissinghdag “Hart van Ommen’ op 24 augustus. Burgemeester mevrouw Mittendorff zal tegen 20.00 uur de Bissingh 2011 uitluiden op het Kerkplein. Voor een ieder is er dan gratis koffie (van restaurant OCO) met een plak krentenwegge (van bakker Ten Brinke).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.