Home / archiefcentraal / zesde bissinghdag nostalgisch ommen

zesde bissinghdag nostalgisch ommen

“Op het Kerkplein maken wij een catwalk, waar dertig tot vijftig HKO’ers de typische klederdrachten uit Ommen en omgeving showen”, zegt organisator Luuk Vogelzang. “Het publiek mag meedoen aan een omgekeerde striptease, ofwel: wij kleden hen aan in klederdracht.’’

Ook kun je een kijkje nemen bij oude ambachten als spinnen, stoelen matten en palingroken. Verder wordt er enthousiast gevolksdanst en daar kun je natuurlijk ook zelf aan mee doen. Een shantykoor zorgt voor de vrolijke klanken op het evenement. Een paar leden van blaaskapel De Knollentrekkers dragen ook een steentje bij.

Voor kinderen staat er ook een leuke activiteit op het programma. Zij kunnen meedoen aan een speurtocht op basis van een – naar alle waarschijnlijkheid – Spaanse schat, die in Ommen is gevonden. Deze schat wordt nu in een linnen zakje bewaard in het streekmuseum. Aan de hand van dat verhaal gaan de kinderen munten zoeken, die in verschillende etalages zijn verstopt. Uiteraard maken zij daarbij kans op een leuke prijs.

Voor jong en oud is er ook nog een andere wedstrijd om leuke prijzen te winnen. Daarvoor moeten zij de functie van enkele bijzondere en oude voorwerpen raden. Natuurlijk moeten familie en vrienden ook weten wie de Bissinghdag heeft bezocht. Je kunt je daarom laten fotograferen tegen een sfeervolle historische achtergrond.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.