Home / archiefcentraal / vvt met veel plezier de juiste zorg bieden

vvt met veel plezier de juiste zorg bieden

Monique Beens werkt sinds kort als kraamverzorgende bij VVT Zorgverleners. Agnes Vreeswijk is per augustus met pensioen. Een mooi moment om met hen te praten over hun beroep.

Agnes vindt het geweldig om iemand te zien die net met haar werk als kraamverzorgende is begonnen. “Monique, je bent nog jong en je begint aan iets heel moois. Er is toch niets mooiers dan bij zoiets intiems als een bevalling en kraamperiode aanwezig zijn?!” Monique reageert: “Ik hoop dat ik dan net zo veel ervaring mag opdoen en er zoveel lol aan mag beleven als jij.” De twee dames vinden het leuk om steeds andere gezinnen te leren kennen. Daarbij is het belangrijk dat er aandacht is voor de kraamvrouw en haar kind, maar ook dat het huishouden gedaan wordt en er gekookt wordt als het gezin dat wil. “Het mooie van werken in de kraamzorg is het intieme, dat je deel mag nemen aan het gezin. Het verwennen en verzorgen is daar een belangrijk onderdeel van”, vertelt Monique.

VVT Kraamzorg

De voordelen van VVT Kraamzorg is dat er één kraamverzorgende per gezin komt en dat de medewerkers heel flexibel zijn. Als het nodig is dat een kraamverzorgende langer blijft, dan kan dat ook. Agnes werkt al heel lang in de kraamzorg, maar ze is bijna twintig jaar werkzaam geweest bij VVT Zorgverleners. Daar kijkt ze met veel plezier op terug. “Doordat je de hele periode bij een gezin bent, voel je je heel betrokken en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dat gezin. Bij vragen kan ik terugvallen op collega’s en de organisatie. Dat is natuurlijk heel fijn.” Door bijscholing blijven de kraamverzorgenden op de hoogte van de recente ontwikkelingen. Daarnaast heeft VVT Kraamzorg het borstvoedingscertificaat. Dat houdt in dat de medewerkers op de hoogte zijn van wat belangrijk is voor het geven van borstvoeding en die kennis ook kunnen toepassen in de praktijk. Agnes vertelt: “Maar naast kennis is het natuurlijk ook belangrijk dat je plezier in het werk heeft. Dat kan ik Monique ook meegeven: zorg goed voor de mensen heb plezier in je werk. Maar volgens mij is het allebei op jou van toepassing.”

VVT Zorgverleners: ook thuiszorg

VVT Zorgverleners biedt al sinds 1988 professionele kraam- en thuiszorg in Overijssel en Gelderland. Ook bieden we kraamzorg in Drenthe. Via VVT Zorgverleners zijn mensen verzekerd van professionele, persoonlijke aandacht in hun vertrouwde omgeving. Meer weten? Kijk op www.vvt-zorg.nl of bel naar 088–4880000.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.