vijfde bissinghdag kinderfestival

.

Als de dag net zo’n groot succes wordt als het enthousiasme waarmee Daniëlle Weitkamp en Leonie Rensink alles organiseren, belooft dat wat. “Het thema leeft enorm onder kinderen”, zeggen de goedlachse meiden. Kinderen kunnen die dag zelf – uitgedost als een grote ster en in hun eigen kleding – de catwalk van ‘Glamour4kids‘ betreden. Met een echte fotoshoot wanen zij zich even een beroemdheid en uiteraard kunnen zij de foto’s mee naar huis nemen.

Op de Markt en het Kerkplein zijn de hele dag doorlopende shows en activiteiten voor kinderen. In de hele binnenstad wordt een levend memory gespeeld door het Recreateam. De deelnemers moeten daarbij naar kaartjes zoeken die op allerlei plaatsen zijn verstopt. Recreatieteams van omliggende campings – zoals Bob en Babette van camping De Kleine Wolf en het team van de Sprookjescamping – zorgen voor vermaak op straat. Ook kunnen de kinderen rondrijden in een overdekte Thaise Tuk-Tuk van Vechtdal Express.

Goochelaar Magic John verbaast iedereen met zijn verbluffende goochelacts, waarbij zij soms ook even mogen assisteren. Uiteraard is er ook een ballonnenclown aanwezig, die op onnavolgbare wijze allerlei kleurige figuren maakt. En er staat een ballonnenwedstrijd op het programma.

De plaatselijke ondernemers doen er alles aan om het Kinderfestival tot een groot succes te maken. Op de Markt ligt een grote zandbult waar kinderen kunnen schatgraven naar cadeautjes van Intertoys. Super de Boer houdt een grote knutselactie. Suikerspinnen en ijsjes worden die dag ook gratis uitgedeeld.

Uiteraard moeten de jongsten hun energie ook kwijt op het Kinderfestival. Dat gaat hen prima lukken op het springkussen Ocean Quest van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Deze superglijbaan is maar liefst 9 meter hoog.

Een bezoekje aan de kinderbraderie op de Markt mag ook niet ontbreken. Hier ziet u de kleinste ondernemers hun koopwaar vol handelsgeest aan de man brengen. De kinderen wordt gevraagd deze Bissinghdagverkleed naar het centrum van Ommen te komen.