traditionele afsluiting seizoen van hwv

Nog één keer zullen de renners alles geven voor het beste resultaat.. Op deze manier zullen de renners hun dankbaarheid voor de hele vereniging tonen. Clubs die renners opleiden en zien vertrekken naar grotere ploegen kunnen één keer per jaar trots zijn op deze renners. In alle categorieën kunnen de clubs laten zien wat ze in hun mars hebben.

De charme van het NCK is dat heel wielrennend Nederland zich van de beste kant laat zien. Het Nederlands Club Kampioenschappen is een jaarlijks hoogaangeschreven evenement waarbij Nederlandse wielerverenigingen in een ploegentijdrit strijden om de Nederlandse titel. Dit evenement wordt al georganiseerd sinds eind 19e eeuw. HWV kent voor wat betreft het NCK een zeer lange historie met enkele goede resultaten waaronder een 2e plaats in 2003 met de juniorenploeg.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de ploeg bestaande uit Bert Lip, Han Peneman, Benjamin van Elburg, Gert Mulderij, Gary Hekman en Jeroen Wemekamp. Vorig jaar eindigde HWV op de 41e plaats, maar dit jaar willen ze meer laten zien. De ploeg is goed en maakt serieus werk van de trainingen. Het uitgangspunt van de ploeg is een top 35 plaats, daarvoor zullen ze ongeveer een gemiddelde van 46 km per uur moeten halen over een afstand van 49.6 kilometer.

Tekst: Gina van Elburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.