Home / archiefcentraal / tinnen figuren museum tegen bezuinigingen

tinnen figuren museum tegen bezuinigingen

“Ik ben verbijsterd over dit voornemen. Immers, dat wat het Tinnen Figuren Museum in Ommen besteedt brengt jaarlijks een veelvoud van de subsidie op. Behalve bezoekers uit Nederland, komen ieder jaar vele honderden gasten van over de hele wereld, van Nieuw Zeeland tot aan Canada, speciaal voor het Tinnen Figuren Museum naar Ommen. Maar er is meer, zo’n plotselinge en eenzijdige bezuiniging is juridisch aanvechtbaar en ik vraag mij af of het college van B&W zich wel realiseert dat zijn voorgenomen besparing wel eens teniet kan worden gedaan door opeisbare garanties”, aldus Wapenaar.

Het Tinnen Figuren Museum kan begrijpen dat de gemeente Ommen moet bezuinigen om haar financiële problemen op te lossen. Maar het Tinnen Figuren Museum heeft geen begrip voor het beëindigen van subsidie aan haar museum. Wapenaar: “Bezuinigen is niet: je probleem simpelweg bij een ander instituut neerleggen van zoek het maar uit. Bezuinigen is hard werken, samenwerkingen zoeken, creatieve oplossingen bedenken om bijvoorbeeld in moeilijke tijden culturele voorzieningen te behouden.” Door de inzet van vrijwilligers en een zuinig beleid is het Tinnen Figuren Museum één van de meest rendabele musea van Nederland geworden. Een voorbeeld: staatssecretaris Zijlstra eist dat culturele instellingen 17,5% eigen inkomsten moeten hebben; het Tinnen Figuren Museum heeft 60% eigen inkomsten.

Wapenaar: “Het Tinnen Figuren Museum neemt zijn eigen verantwoordelijkheid al jaren op overtuigende wijze. Het Museum wil ook, naar vermogen, B&W van Ommen helpen om haar voorgenomen bezuinigingen te realiseren. Dat kan echter niet als B&W het failliet van het Tinnen Figuren Museum veroorzaken met alle gevolgen van dien!”

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.