Home / archiefcentraal / tessa geerling wereld kampioen fietscross

tessa geerling wereld kampioen fietscross

Martijn Jaspers (Elite Men) en Peter Berends (Junior Men) hadden zich via de time trial geplaatst voor de wedstrijd en bevonden zich bij de beste 64 rijders. Het lukte hen echter niet om de finale te behalen. Vincent Huisjes, Arjan Schepers, Nick Geerling en Robin Dijk, waren wel door de Nationale selectie gekomen om deel te nemen aan het WK, maar zij sneuvelden in de voorronden van de wedstrijd.

Manon Veenstra mocht het spits afbijten in de finales. Al in de voorronden bleek dat het niet makkelijk zou zijn, toch wist zij zich voor de finale te plaatsen. Ze heeft de vierde plaats bij de ‘Girls 13 jaar’ behaald. Kevin en Iris van der Linde waren de volgenden in de rij. Iris kwam uit in de klasse ‘Women 17 jaar en ouder’. Via een kwart en een halve finale plaatste ze zich voor de finale. In de finale werd ze vijfde.

Kevin moest strijd leveren in de klasse ‘Men 17-24 jaar’, met meer dan honderd rijders een goed bezette klasse. Hij is zo door de achtste, kwart en halve finale heen gereden. Uiteindelijk haalde Kevin een vierde plaats in de finale.

De afsluitende race was voor Kevin. Na een redelijk goed begin, kwam hij via wat botsingen op een zevende plaats terecht. Hiermee kwam er een eind het WK fietscross 2011. De Bissinghcrosser kunnen terugkijken op een succesvol WK. In het verleden al eens een Europees Kampioenschap, nu dan voor het eerst een Wereld Kampioen.

Via onderstaande links zijn de finaleritten te zien:

Tessa en Iris

Manon

Kevin

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.