Home / archiefcentraal / straatpraat hoe breng je de zomer door

straatpraat hoe breng je de zomer door

Ommer Bissingh

Marjon Pierik en Anita Muskee uit Ommen staan samen met de kinderen en een heleboel spullen op de rommelmarkt van de Ommer Bissingh. Maar dat is niet het enige dat de twee dames deze zomer doen. “Ik ga nog op vakantie naar Normandië in Frankrijk”, vertelt Marjon. “Daarnaast ben ik iedere woensdag op de Ommer Bissingh te vinden. Als het weer het toelaat fietsen we veel in de omgeving en gaan we picknicken met de kinderen. Volgende week brengen we ook nog een bezoekje aan dierentuin Emmen. Anita gaat deze zomer op vakantie naar Corfu (Griekenland) en ook zij is vaak op de de Ommer Bissingh te vinden. “Verder benut in de vakantie om eens goed op te ruimen in huis.”

Vermaak op de camping

Robert Visser uit Emmen staat op de camping in Hardenberg. “We kunnen ons heel goed vermaken op de camping. Er is veel te doen voor kinderen en dat is toch wel het allerbelangrijkste. Vorig jaar zijn we hier ook geweest en het beviel zo goed dat we dit jaar terug gekomen zijn. Het Vechtdal is heel anders dan Emmen. Dit is een heel mooie bosrijke omgeving en er is ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Vandaag bezoeken we bijvoorbeeld de Ommer Bissingh en morgen fietsen we misschien tussen de buien door.”

Wielrennen in Frankrijk

Benny Ophof uit Geesteren (Overijssel) gaat er regelmatig een dagje op uit. Op de Ommer Bissingh struint hij de rommelmarkt af, eet hij een visje bij de visboer en geniet hij van een kopje koffie en een smakelijk gebakje op het terras in Ommen. “Verder ben ik lekker aan het rommelen bij huis. Ook ga ik nog twee weken naar Frankrijk. Mijn gezin gaat dan vakantie vieren en ik ga wielrennen in de Franse Alpen.”

Uitstapjes

Jolanda Wermink uit Ommen heeft haar laatste werkdag erop zitten en kan nu volop genieten van de vakantie. “Het plan is om drie weken met het gezin op vakantie te gaan. Het ligt heel erg aan het weer waar we naar toe gaan. Als het goed weer blijft in Nederland gaan we waarschijnlijk naar Zeeland, maar als het zo blijft regenen dan vertrekken we met ons boeltje naar Italië. Zo lang we in Ommen zijn bezoeken we iedere week de Ommer Bissingh, maar we maken ook andere uitstapjes. We zijn bijvoorbeeld een keer naar een musical geweest en we hebben de Sneekweek bezocht.

Kinderactiviteiten

Bas en Wil uit Warmenhuizen (Noord-Holland) staan met hun gezin op camping De Beerze Bulten in Beerze. “Het is een hartstikke leuke camping waar ontzettend veel te doen is voor de kinderen”, vindt Bas. Wil vult aan, “Dat is toch wel het allerbelangrijkste, dat de kinderen zich kunnen vermaken. De camping heeft veel faciliteiten en ook in de omgeving is veel recreatie. Zo zijn we een dagje met z’n alle naar Plopsaland geweest.” Bas: “Maar we zijn hier nog wel een tijdje. Het ligt heel erg aan het weer hoe we de rest van de vakantie in gaan vullen. De omgeving leent zich er goed voor om te gaan fietsen. Helaas is de bewegwijzering voor fietsers niet al te best. Daar mag best wat aan gedaan worden.”

Familiespelletjes

Michael Brouwer uit Almere is dit jaar voor de achtste keer op vakantie in Ommen. “Ik vind het geweldig om hier mijn vakantie door te brengen. Ommen is een leuke plaats met mooie dorpen er om heen. Ook zijn hier ontzettend veel winkels te vinden. Daarnaast is het Vechtdal een prachtige streek. Nu de kinderen wat ouder zijn kunnen we hier ook eens gaan fietsen. We willen misschien ook een dagje naar Slagharen gaan of kanoën op De Vecht. Maar dan moet het wel een keer stoppen met regenen. Maar ook met regen kunnen we onszelf vermaken. Dan doen we familiespelletjes in de voortent van de caravan.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.