stenenspreekuur bij staatsbosbeheer

In het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer in Nijverdal is op woensdag 17 augustus van 13.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur over stenen en fossielen. Je hoeft je niet aan te melden en de deelname is gratis. Heb je wel eens een steen gevonden waarvan je denkt dat je echt iets bijzonders in handen hebt? Deze middag kun je die laten zien aan stenenkenner Wim Winterman. Hij kan je vertellen óf de steen bijzonder is en wát voor steen het is.

Wim Winterman is verbonden aan de Nederlandse Vereniging van Geologie en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. Hij weet heel veel over (de herkomst) van stenen en fossielen, maar ook van stenen werktuigen uit het Stenentijdperk, zoals vuistbijlen en speerpunten. Deze enthousiaste stenenman neemt deze middag ook een deel van zijn eigen collectie mee. En hij laat je zien hoe soms “saai” ogende stenen een spectaculaire binnenkant kunnen hebben.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug via 0548 612 711. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook kun je kijken op staatsbosbeheer.nl of np-desallandseheuvelrug.nl.